SPASI ŠTO SE SPASITI DA / Jesu li cijene smještaja koji se nudi na moru zaista pale? Provjerili smo kakva je situacija na tržištu, cifre za ovaj grad jako su nas iznenadile

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Dali smo se u malo istraživanje pa smo po Facebook grupama i na Bookingu provjerili kakva je situacija ukoliko želite iznajmiti apartman u kolovozu

10.8.2023.
10:25
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Iako su turističke brojke i ove godine zadovoljavajuće i dobre, brojni iznajmljivači zadnjih su tjedana prazni. Razlog su visoke cijene pa su mnogi od njih zadnjih dana počeli spuštati cijene noćenja kako bi u kolovozu popunili rupe i privukli goste koji ovog mjeseca planiraju na more.

Jesu li cijene stvarno pale kako se već neko vrijeme priča? Dali smo se u malo istraživanje pa smo po Facebook grupama i na Bookingu provjerili kakva je situacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prosjek 80 eura

Od 16.8. do 31.8. u Seget Vranjici se nude apartmani za četiri osobe po cijeni od 100 eura za jedno noćenje. Dosta jeftinije možete proći u Vinjercu (35 kilometara od Zadra), gdje se za jednu noć traži 60 eura u apartmanu veličine 50 kvadrata.

POGLEDAJTE VIDEO: Na plažama se i dalje vodi rat ručnicima! Novi zakon se ne poštuje!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krajem kolovoza u Svetom Filipu i Jakovu možete iznajmiti apartman za 4 osobe po cijeni od 80 eura za noćenje, Dok ćete primjerice u Brodarici od 20. do 24. kolovoza apartman platiti 120 eura po noćenju. Doduše, taj apartman zaista je jako lijepo uređen, nalazi se 300 metara od plaže, a gostima su na raspolaganju i bicikli te SUP-ovi.

U Šibeniku ćete apartmane u kolovozu koji nisu do mora pronaći za 80 eura, dok se u Zadru nude apartmani po cijeni od 60 eura. U Vodicama, primjerice, možete iznajmiti cijelu kuću za 6 osoba od kraja kolovoza za 95 eura po noći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Bookingu nešto skuplje

Tražite li apartmane na Bookingu, cijene će biti nešto veće. Primjerice, u Puli, u periodu od 21.8. do 27.8., najjeftiniji apartman za 4 osobe koji smo pronašli koštat će vas 533 eura, što je gotovo 90 eura po noćenju. Također, valja istaknuti da se apartman nalazi dva kilometra od najbliže plaže,

Najjeftiniji apartman na Bookingu koji smo pronašli u istom periodu na području Makarske rivijere koštat će vas 426 eura za 6 noći (oko 70 eura po noćenju). Nalazi se u mjestu Podača, 35 kilometara od Makarske, lokalna plaža nalazi se odmah u blizini, a apartman ima 27 kvadrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Tko rano rani, u Hrvatskoj se zezne /

Hrvati, sad je trenutak! Cijene smještaja na obali značajno su pale, ovo je idealno vrijeme da ga rezervirate

Image
Tko rano rani, u Hrvatskoj se zezne /

Hrvati, sad je trenutak! Cijene smještaja na obali značajno su pale, ovo je idealno vrijeme da ga rezervirate

Na Pašmanu u mjestu Tkon, apartman od 55 kvadrata u tom periodu platit ćete 430 eura, a šest kilometara od Stona, u mjestu Boljenovići, za šest noći platit ćete 379 eura – s time da plaža nije baš u blizini.

Ono što nas je jako iznenadilo su cijene u Crikvenici. Naime, na Bookingu je od 21. kolovoza do 27. kolovoza nemoguće pronaći apartman za 4 osobe ispod 600 eura, a najjeftiniji koji smo pronašli koštat će vas 616 eura. Planirate li na Krk, niti tamo nećete proći jeftino. Najjeftiniji apartman za četiri osobe platit ćete 521 euro, što je nešto malo više od 85 eura po noćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U odnosu na ranija pretraživanja, ono što smo primijetili jest da se nudi znatno veći broj apartmana s cijenama ispod 100 eura za jednu noć, a neki prosjek je i dalje oko 80 eura.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo