Jeste li svjesni planova elite i kako će nas kontrolirati?

3.2.2012.
15:01
VOYO logo

Građanska akcija izvjesila je transparente kojima se zauzima protiv potpisivanja i ratifikacije ACTA-e (Anti-Counterfeiting Trade Agreement), najrigidnijim ugovorom koji je Europa, ali i dobar dio svijeta imao prilike prihvatiti u povijesti interneta, a da se tiče ograničavanja njegovog korištenja.

U Splitu, Slavonskom Brodu, Poreču, Čakovcu, Varaždinu, Koprivnici, Bjelovaru, Krapini, Vrbovcu i Zagrebu pozirali su s transparentima poput "Stop ACTA" i "NE cenzuri".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ponovno smo radili na podizanju društvene svijesti o planovima elite da nas kontrolira", naveli su u objašnjenju akcije na Facebooku, gdje prate napredovanje ACTA-e kroz europske institucije.

Slovenka potpisala, pa se ispričala građanima i pokajala

Primjerice, prenose izjavu slovenske veleposlanice Helena Drnovšek Zorko koja je u ime svoje zemlje u Japanu potpisala ACTA-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ona se naime, pokajala i priznala da je ACTA-u potpisala zbog građanske nepažnje, jer ju nije smatrala važnom, a nije ni shvatila instrukcije o sporazumu.

"On, prema mojim građanskim uvjerenjima, limitira i uskraćuje slobodu na najvećoj i najvažnijoj mreži u ljudskoj povijesti, a time limitira i budućnost naše djece", izjavila je Slovenka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo