Za mercedese, audije i slične aždaje imaju love, za učitelje nemaju?!

Štrajk koji se u četvrtak sprema u školama diljem Hrvatske ima podršku građana, barem sudeći po komentarima koji pristižu na naš redakcijski mail.

28.11.2012.
16:05
VOYO logo

"Želim samo kratko iskomentirati štrajk prosvjetnih radnika - jedino pitanje na koje gospodin Jovanović treba dati odgovor je: Zašto su plaće od cijele državne službe, skinute samo prosvjetnim radnicima? Svakoj, imalo pametnoj osobi u ovoj državi, jasno je da je to bilo suludo. Uza sve one koji po cijele dane ništa ne rade po "kancelarijama"! I onda još kada dođete do njih jer trebate nešto riješiti, naiđete na bezobraznu bahatost i stav - ja sam nedodriljiv/a i 'ko mi šta može i briga me za sve?!

A osobama koje odgajaju svu tu djecu (pa i djecu svih ti vrlo pametnih ministara i ostalih državnih zaštićenih službenika) svaki dan, skinu plaću kao da su zadnje smeće! (Svaka čast izuzecima u državnoj službi koji obavljaju svoj posao sa srcem i voljom)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Definitivno podržavam štrajk jer se drugačije ne može riješiti stvar, pošto je Vlada ne želi riješiti! Uglavnom - sramota!", kaže jedna naša čitateljica.

Kilo mozga dvije marke

"Svojedobno je g. Milas u Saboru rekao da kilogram mozga košta dvije marke. Slijedom toga, g. Jovanović ispravno zaključuje da je jeftinije kupovati mozgove (vjerojatno uz odgovarajuću proviziju) nego plaćati domaće znanje. Tim prije što će ostati više novaca za audije, mercedese, BMW-e i slične aždaje za štićene osobe. To je normalno, kako bi rekao njegov šef", piše drugi naš čitatelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treći podsjeća da je Jovanović decidirano rekao: "Ako se smanji plaća prosvjetnim djelatnicima, ja ću dati ostavku". "Vrijeme je da je podnese", kaže naš čitatelj.

Među mailovima podrške, ističe se i jedan usamljeni glas koji se protivi štrajku. "Poštovani, ne podržavam štrajk prosvjetara iz sljedećih razloga: do pred koju godinu nije ih bilo briga što se udžbenici nakon samo jedne godine bacaju, a roditelji su bili prisiljeni neprestano kupovati nove i nove udžbenike, radne bilježnice i ostalo ... gdje su bili tada da ukažu na to!? Sada zahtijevaju od Vlade uštede negdje drugdje, sve samo ne dirajte naše škude!!! Gdje su bili ti dični prosvjetari tada, kada su izdavači organizirali nagradne igre za škole koje uzmu najviše njihovih izdanja!? Previše je ljudi zalutalo u prosvjetu, sa toplinom se sjećam svojih nastavnika", napisao je naš čitatelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imate li i vi komentar na izjave ministra Jovanovića ili želite reći svoje mišljenje o štrajku nastavnika? Javite nam se na vijesti@portal.net.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo