priča zagrebačke škole / Jednostavno ne pada: Za jednog učenika (19) ni škola ni Ministarstvo više ne znaju koji je razred

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Više od četrdeset profesora pisalo je ministrici Divjak i opisalo probleme

4.12.2018.
21:13
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Više od četrdesetak profesora zagrebačke Treće ekonomske škole muku muče s ocem jednog od učenika za koji ni škola, ali ni Ministarstvo danas ne mogu reći koji je razred, piše 24sata.

Naime, učenik (19) imao je četiri zaključene jedinice, no uzastopnim žaljenjima na ocjene uspio je to izbjeći, a inspekcija je školi čak naredila da mu poništi jedinicu zaključenu na dopunskom iz hrvatskog te mu bez ispita zaključi - novu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako 24sata navodi dalje, kad je u rujnu iz trećeg pokušaja i pred povjerenstvom uspio položiti matematiku, njegov se otac, koji je nastavnik u jednoj zagrebačkoj gimnaziji, žalio zato što je dobio "samo dvojku". 

Otac nakon traženog uvida u ispit nije htio napustiti školu pa su pozvali i policiju. Više od četrdeset profesora pisalo je ministrici Divjak i opisalo probleme, a neke su, navode, imali i prije. Mladić je već imao jedan incident u kojemu je pogodio kolegicu stolcem. Tad je dobio ukor, a roditelji su uspjeli osporiti jedan neopravdani sat, tvrdeći da nije izbivao s nastave nego je tražio nastavnicu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inspekciju je tad škola posjetila prvi put i učeniku ukinula ukor, a razrednicu poslala na tečaj komunikacije. Roditelji učenika slučaj nisu željeli komentirati, piše 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo