ŽRTVA BRUTALNOSTI: / 'Nakon 10 godina Karadžića će pustiti jer je bolestan, a možda i za godinu dana'

Image
Foto: AFP, JOEL ROBINE

Jadranka Cigelj, jedana od žrtva brutalnosti Karadžićevih naloga koja je i svjedočila pred UN-om i u Haagu, očekivano nije zadovoljna presudom.

24.3.2016.
22:06
AFP, JOEL ROBINE
VOYO logo

"Svaka presuda za djelo koje je počinio Radovan Karadžić sa svojim pripadnicima, a koja ne glasi ne doživotni zatvor, nego zatvor od 100 godina, što znači da kosti ostanu negdje na zatvorskom groblju pa da im nema traga kao što nema mnogima iz prijedorske općine s kojom je počelo suđenje u Den Haagu, mislim da je minorna. Četrdeset godina...

Nakon 10 godina će ga pustiti jer je bolestan, a možda i za godinu dana. A kao što vidite on smatra da je ispravno djelovao. Mislim da bi se i naša politika u tom slučaju trebala oglasiti.", kazala je Jadranka Cigelj, jedna od žrtava zloglasnog Logora Omarska pokraj Prijedora u razgovoru za Dnevnik.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SKANDALOZNA IZJAVA B. PLAVŠIĆ: /

'Ako je genocid, onda ubijaju ženu i djecu, ali ja sam vidjela da ih spašavaju'

Image
SKANDALOZNA IZJAVA B. PLAVŠIĆ: /

'Ako je genocid, onda ubijaju ženu i djecu, ali ja sam vidjela da ih spašavaju'

'Preživjela mučenja i silovanja'

Prisjetila se događaja iz logora koji će joj zauvijek obilježiti život. Rođena Zagrepčanka, povratnica iz Bosne, koja je radi toga jer je 'dotepenec' i odvedena u logor gdje je preživjela mučenja i silovanja. Jedna je od osnivača Hrvatske demokratske zajednice, u gradu Prijedoru daleke 1990. godine.

Sutra će napisati tužbu Upravnom sudu i tužiti Ministarstvo branitelja jer su joj odbili status stradalnika budući da je imala prebivalište na području druge države:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razočarala sam se poslije toga, što sam sudjelovala u političkom životu uopće, ove i bivše države. Ove jer sam visoko platila. Mislim da sam veću cijenu platila nego u logoru Omarska. Jer kada vas politička ideologija Radovana Karadžića strpa u koncentracijski logor Omarska, a onda vas na fini način 'nagradi' država iz koje ste došli i zbog koje ste platili cijenu, pa još kad podnesete zahtjev za pomoć za ono sve što ste prošli... Jer meni je moja država dodijelila 1.859 kuna", zaključuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo