Povećali marže / Jedini u Rovinju povećali cijene flaširane vode: Platit ćete ju 12 kuna, a sto metara dalje 6

Image
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL Dusko Jaramaz/PIXSE

Rovinjski je Konzum tako podigao maržu na sve vodene proizvode marke Jamnica

4.7.2019.
13:14
Dusko Marusic/PIXSELL Dusko Jaramaz/PIXSE
VOYO logo

Marketi na Jadranu već tradicionalno za vrijeme ljetne sezone bezobrazno dižu cijene svojih proizvoda. A ništa se nije promijenilo ni ove godine. Trgovina u koju domaći, ali i turisti, najčešće idu podigla je maržu na sve vodene proizvode marke Jamnica. 

Tako svi oni koje uhvati žeđ u Rovinu, za litru i pol vode, u jednoj od najprometnijih trgovina u Rovinju, bilo da je riječ o gaziranoj ili negaziranoj vodi, moraju izdvojiti 11,99 kuna. Do jučer je voda u istom dućanu koštala 6,99. Ista je situacija i kod manjih bočica od pola litre za koje umjesto dosadađnjih 5,99, sada treba iskeširati 8,99 ako je riječ o običnoj vodi, piše Glas Istre. Sreća u nesreći je da je ova trgovina na glavnom rovinjskom trgu jedina koja je u poznatom lancu ovih trgovina podigla cijene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objašnjenja nema

Objašnjenje iz skupe trgovine nije stiglo, jer, kako je napomenula voditeljica poslovnice, nije kompetentna da komentira cjenovnu politiku firme. 

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog čega se zapravo isti proizvod na jednom mjestu prodaje po 11,99, a samo sto metara dalje u istoj trgovini po 6,99, može se samo nagađati. Logika nameće da su cijene veće zbog dobre pozicije skupe trgovine u kojoj kupci pri visokim temperaturama gase žeđ i ne gledaju na cijenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo