privukao ga jadran / Jedan od najbogatijih Arapa stigao u Hrvatsku: bogataš s Forbesove liste želi investirati na obali

U Hrvatsku je stigao jedan od deset najbogatijih Arapa na svijetu. Milijarder s Forbesove liste, jedan je od kreatora današnjih vizura Dubaija

10.7.2017.
18:43
VOYO logo

Luksuz iz pustinje - četvrti najbogatiji arapski šeik želi se proširiti i na hrvatski Jadran.

Imovina Hussaina Sajwanija, vlasnika investicijske tvrtke DAMAC iz Dubaija, procjenjuje se na ukupno 4,3 milijardi USD.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jako smo uzbuđeni jer mislimo da je hrvatska obala prekrasna. Vozio sam se helikopterom iznad Dalmacije danas i mislim da prekrasna, nadnaravna ljepota", tvrdi Sajwani.

Navodno je prekinuo posjet drugoj zemlji jer mu se pružila prilika za sastanak u Hrvatskoj na  najvišoj razini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlasnik velike arapske nektretninske tvrtke DAMAC danas je stigao u Zagreb i sastao se s predsjednicom i premijerom. No, kako kaže, od njih nije tražio nikakva jamstva. To je trebala biti dobrodošlica koja bi ga nagovorila da u Hrvatsku uloži najmanje 20 milijuna eura.

Bila bi to prva arapska investicija u Hrvatskoj. 20 milijuna eura, bio bi tek ulazak ovog arapskog investitora na tržište.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"DAMAC je poznat po tome da kupcima svojih stanova, kao bonus poklanja najnoviji Lambourgini ili BMW. Osim u arapskim zemljama, gradi i u Velikoj Britaniji i planira novo širenje", dr.sc. Ivo Kunst, Institut za turizam.

"Ne gledaju samo Hrvatsku, interesantna im je cijela Adriatic regija, dolaskom ovdje onisu započeli svoje službeno razmatranje investicijskih prilika. Zanimljivo je da će vjerojatno produžiti svoj boravak - večeras idu u Istru. Htjeli smo da prvo vide Dubrovnik i Dalmaciju a sada idu vidjeti gdje je u Hrvatskoj najrazvijeniji turizam", Vedrana Likan, direktorica Colliers International Hrvatska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema službenim podacima kompanije, u 2016. pod upravljenjem su imali 5,9 milijardi EUR imovine i 883 milijuna EUR neto dobiti.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo