JE LI SJEVERNA KOREJA SLJEDEĆA META TRUMPOVIH RAKETA? / 'Spremni smo za rat, imamo se čime braniti'

Image
Foto: AFP

Sjeverna Koreja osudila je u utorak "sumanuto" slanje američke skupine nosača zrakoplova prema korejskom poluotoku izrazivši spremnost na "rat".

11.4.2017.
9:56
AFP
VOYO logo

Nakon što su Sjedinjene Američke Države poslale svoje ratne brodove oko Korejskog polutotka, Sjeverna Koreja upozorava kako je spremna za rat te kako se može 'braniti snažnom silom naoružanja'.

Pjongjang poručuje kako će biti katastrofalnih posljedica na račun Washigtona i njihove naredbe prema kojoj su nosač zrakoplova USS Carl Vinson i njegova borbena skupina poslani u regiju s ciljem vojnih vježbi s Južnom Korejom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluka je protumačena kao pokazivanje snage administracije Donalda Trumpa koja je izrazila spremnost da se "sama" nosi s problemom sjevernokorejskih nuklearnih i balističkih programa ako Peking ne dovede u red svojeg nemirnog susjeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ovo dokazuje da su nesmotreni potezi SAD-a u svrhu invazije na Demokratsku Narodnu Republiku Koreju došli do vrlo ozbiljne faze', rečeno je iz vrha sjevernokorejskog ministarstva vanjskih poslova.

Radi se i o potezu koji je uslijedio velikom premještanju 150.000 kineskih trupa na granicu čiji je zadatak kontrola potencijalnog izbjegličkog vala koji bi mogao navaliti na njihovu granicu u slučaju da Donald Trump, po uzoru na Siriju, odluči raketirati i Sjevernu Koreju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo