OPORBA SE KONAČNO UJEDINILA! Na sastanku dogovoreno da će zatražiti opoziv Martine Dalić: / 'Želimo ih uzdrmati'

Image

'Cilj nije rušenje Martine Dalić. Želimo ih malo uzdrmati i natjerati ih da brane sve ovo što se događa oko Agrokora.'

28.2.2018.
12:44
VOYO logo

Nakon što je Most inicirao današnji sastanak svih oporbenih stranaka i nezavisnih zastupnika, na tom je sastanku dogovoreno da će cijela oporba zatražiti opoziv potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić. Taj je dogovor nakon sastanka potvrdio Mostov Nikola Grmoja, javlja N1.

Image

Orepić demonstrativno napustio sastanak

Nakon što su neki zastupnici na sastanak zakasnili, naljutio se Vlaho Orepić i demonstrativno napustio sastanak, rekavši da će se vratiti kada situacija bude ozbiljnija, javlja Dnevnik.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

28.02.2018., Zagreb - U Saboru se na inicijativu Mosta okupila oporba na dogovor o prijedlogu za opoziv potpredsjednice Vlade Martine Dalic. Vlaho Orepic Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Image

28.02.2018., Zagreb - U Saboru se na inicijativu Mosta okupila oporba na dogovor o prijedlogu za opoziv potpredsjednice Vlade Martine Dalic. Miro Bulj, Vlaho Orepic Photo: Patrik Macek/PIXSELL

'Očekujemo da ćemo ovaj put kod glasovanja u Saboru biti jedinstveni. Cilj nije rušenje Martine Dalić. Želimo ih malo uzdrmati i natjerati ih da brane sve ovo što se događa oko Agrokora. Želimo gledati Pupovca kako jedan dan govori jedno, drugi drugo. Želimo čuti što će reći Darinko Kosor. Želimo da Milorad Pupovac, Darinko Kosor i Ivan Vrdoljak stave svoj politički kapital na Martinu Dalić. Mi želimo da HDZ i Andrej Plenković brane Martinu Dalić zbog svega što se događa', kaže Grmoja i dodaje da bi se do petka oporba trebala usuglasiti oko teksta kojim će zatražiti opoziv Martine Dalić.

'Oporba nastupa jedinstveno, to je veliki korak'

Grmoja kaže i da se radi o jedinstvenoj inicijativi cijele oporbe, zbog čega očekuje da će u svom naumu i uspjeti. 'Uspjeli smo se dogovoriti da idemo u opoziv Martine Dalić. Od danas ova inicijativa postaje oporbena, oporba nastupa jedinstveno, to je veliki korak. Dogovorili smo se prvi put i idemo u opoziv', zaključuje Grmoja i dodaje da nema ultimatuma sa strane IDS-a i GLASA oko Istanbulske konvencije. Krešo Beljak iz HSS-a kaže da će u glasovanju o opozivu u Saboru sudjelovati svi HSS-ovci, a i on kaže da se radi o ujedinjenoj oporbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

'Oni koji ne podržavaju Vladu su opozicija. Oni koji imaju upitnik iznad glave nisu opozicija. Između ključnih političkih stranaka u opoziciji nema problema. Zna se koje su ključne stranke, a tko pojedinci koji ne znaju gdje su', rekao je Beljak i dodao da među tim pojedincima nije Bernardić. Beljak dodaje da suglasja oko Istanbulske konvencije još nema, javlja N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo