JE LI PREMIJER ZNAO? / Goran Marić naprasno podnio ostavku, ministar koji je sjedio do njega nije imao pojma što se događa

Image
Foto: Pixsell/N1

Ministar državne imovine ostavku je podnio u Novom Vinodolskom

15.7.2019.
13:55
Pixsell/N1
VOYO logo

Ministar državne imovine Goran Marić podnio je danas neopozivu ostavku. Poručio je kako ostavku podnosi "u nastalim okolnostima i atmosferi teške medijske difamacije statusa i opstrukcije normalnog rada i djelovanja Ministarstva državne imovine".

Ostavku je dao na neuobičajenom mjestu - umjesto u Vladi, podnio je ostavku u Novom Vinodolskom tijekom potpisivanja ugovora o darovanju nekretnina. "Radio sam pod strašnim pritiskom, postao sam meta. Nisam u stanju prihvatiti neviđeni udar na sebe i svoju obitelj", kazao je Marić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivša premijerka Jadranka Kosor na svom je Twitteru komentirala Marićevu ostavku riječima: "Nije više pitanje tko će otići. Pitanje je tko će ostati".

Image
GORAN MARIĆ PODNIO NEOPOZIVU OSTAVKU: /

Odlazi ministar opterećen aferama; 'Postao sam meta, nisam u stanju prihvatiti udar...'

Image
GORAN MARIĆ PODNIO NEOPOZIVU OSTAVKU: /

Odlazi ministar opterećen aferama; 'Postao sam meta, nisam u stanju prihvatiti udar...'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Butković nije ništa znao

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković sjedio je pored ministra kada je ovaj podnio ostavku. No, kaže kako nije znao da će se to dogoditi. "Nisam znao za odluku ministra Marića. Čuli ste njegove razloge i ja to ne želim komentirati", rekao je Butković.

Ministar financija Zdravko Marić također je kazao da nije znao za detalje ostavke. "Nisam bio upoznat s detaljima, njegova odluka, on je to elaborirao, sve ste čuli", rekao je ministar financija Zdravko Marić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao je i kritike na svoj rad. "Bilo je jako puno udaraca ispod pojasa i na obitelj, nekako sam pronašao unutarnju snagu i ljudi koji su meni bliski i moja obitelj da to na neki način sve podnesemo i to je jedino što mogu reći. Ne bih se uspoređivao ni s kim, svatko od nas ima svoje specifičnosti", rekao je Marić, javlja N1.

Maras: Raspad sistema u Vladi

Zastupnik GLAS-a, Goran Beus Richembergh, za N1 je komentirao ostavku ministra državne imovine, Gorana Marića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Počela je igranka, Vlada se trese, ovo je vjerojatno jedna od posljedica medijskog pritiska i onoga što se radi u Saboru i parlament je postao dosta krupno poprište rasprave o Vladi. Premijer po svaku cijenu želi izbjeći rasprave o Vladi i nastoji da ministri sami podnesu ostavke", rekao je Beus Richembergh.

Saborski zastupnik SDP-a Gordan Maras je tvitao: "Raspad sistema u Vladi. Kada će ostavku podnijeti najodgovorniji, Andrej Plenković?". U ovom trenutku nije jasno je li premijer Andrej Plenković znao da će Goran Marić u Novom Vinodolskom podnijeti ostavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirajući ostavku ministra državne imovine Gorana Marića, glavni tajnik SDP-a Nikša Vukas u ponedjeljak je izjavio da bi najbolja i najpravednija rekonstrukcija Vlade bila novi izbori. "Umjesto da jedan po jedan, aferama opterećeni ministar, odlazi iz Vlade, smatramo da bi najbolja i najpravednija rekonstrukcija bila - novi izbori. Ovakva Vlada nije izraz volje birača i zbog tog građani gube povjerenje u politiku i svakodnevno napuštaju državu“, poručio je Vukas u ime stranke nakon Marićeve neopozive ostavke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Saborski zastupnik i glavni tajnik IDS-a Giovanni Sponza izjavio je u ponedjeljak, komentirajući ostavku ministra državne imovine Gorana Marića, kako je njegova pozicija bila neodrživa, a ostaje otvoreno pitanje zašto i u ovom slučaju državne institucije nisu na vrijeme reagirale.

"Pozicija Marića bila je neodrživa, no otvoreno je pitanje zašto i u ovom slučaju institucije nisu na vrijeme reagirale - da mediji nisu radili toliki pritisak, taj bi slučaj otišao pod tepih ili se pak uopće ne bi otvorio", kazao je Sponza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica GLAS-a Anka Mrak Taritaš osvrnula se u ponedjeljak na ostavku ministra državne uprave Gorana Marića ustvrdivši kako ovu Vladu karakteriziraju "ministri s greškom", pa je izvanredne izbore trebalo raspisati još prije dvije godine.

"Ovu Vladu i premijera Plenkovića karakterizira neodlučnost, ministri koji su redom 'roba s greškom' i kada ih se ulovi duboko do lakta pu pekmezup pravda se da je netko nešto krivo shvatio, razgovara i gledaju papiri, ali onda kada više nema nazad oni daju ostavke", izjavila je Mrak Taritaš Hini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo