BANDIĆEV KLUB SVE JAČI / Je li moguća rekonstrukcija Vlade? Jandroković: 'Ta informacija je potpuna netočna, bezvezna'

Iz SDP-a su u Klub Milana Bandića u samo mjesec i pol dana prešle dvije zastupnice

17.12.2018.
6:27
VOYO logo

U predblagdansko vrijeme iz HDZ-a umirujuće poruke. Uoči sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost predsjednik Sabora poručuje kako afera SMS stranci nije naštetila.

''HDZ je najjača politička stranka, međutim ta afera mora se raščistiti do kraja, moramo znati što je točno bilo, a nakon toga ćemo dati svoj politički stav i procijeniti odgovornost onih koji se tu spominju", kazao je Gordan Jandroković, predsjednik Hrvatskog sabora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je Milan Bandić ojačao svoj saborski klub i time postao svojevrsna prijetnja HNS-u, Jandroković odbacuje nagađanja oko rekonstrukcije Vlade. 

''Ta informacija je potpuno netočna, ona je ustvari bezvezna.''

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, najvećoj oporbenoj stranci nije do šale. U petak ih je napustila još jedna zastupnica, čime je SDP-ov klub pao na njih 30, osam manje nego što ih  je osvojio na izborima prije dvije godine. Na informacije da će stranku napustiti još dvoje, Davor Bernardić odgovara:

''Oni koji žele služiti HDZ-u u ovoj situaciji u kojoj se Hrvatska nalazi, u situaciji ogromne nepravde, nikada većeg iseljavanja iz zemlje, nefunkcioniranja niti jednog sistema u hrvatskom društvu, od zdravstva, od pravosuđa, samo neka izvole.''

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz SDP-a su u Klub Milana Bandića u samo mjesec i pol dana prešle dvije zastupnice pa sada s njih 11 u tom Klubu vladajuća koalicija, bez HNS-a, ima podršku 75 zastupnika, samo jednog manje koliko je potrebno za saborsku većinu - i novog partnera.

''Nema potrebe za rekonstrukcijom Vlade, osim promjene pojedinih ministara. Što se tiče samog koalicijskog preslagivanja jednostavno došlo je do dodatne stabilizacije i nema razloga da se išta mijenja, osim ako nešto drastično pukne, ali ne vidimo što bi to moglo biti", kaže Krešimir Macan, politički analitičarton 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, kada se radi o stranačkim prebjezima - zastupnici svoje birače više ne mogu iznenaditi.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo