NEOBIČNA SLUČAJNOST ILI NEŠTO VIŠE OD TOGA? / Suprug tužiteljice koja je ispitivala Modrića postao novi disciplinski sudac HNS-a

Image

DORH je ispitao Luku Modrića zbog sumnje u davanje lažnog iskaza na svjedočenju Zdravku Mamiću.

10.7.2017.
9:13
VOYO logo

Naime, dok je Luka Modrić odgovarao na pitanja tužiteljice Ivane Kolesarić, istog tog dana njezin je suprug Darko Kolesarić imenovan na važnu funkciju u nogometnom savezu - postao je discipinski sudac HNS-a.

Je li nakon ovoga moguće vjerovati u pošteno suđenje u slučaju Mamić?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'To nije dobra poruka'

'Imenovanjem svoga supruga je dovedena u neodrživ položaj. Bilo kakva odluka, a ona će odlučivati o postupku i hoće li se ići u optuženje ili ne - bit će podvrgnuta mnogim sumnjama i nezadovoljstvu bilo koje strane. Nije dobra poruka, vjerojatno treba premjestiti kazneni postupak na drugo mjesto', rekao je kazneni odvjetnik Ljubo Pavasović.

No, Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku, inače nadređeno tužiteljici Kolesarić, smatra kako slučaj ipak treba tamo i ostati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'S obzirom na prava i obveze Darka Kolesarića kao disciplinskog suca u HNS-u, uz činjenicu da osumnjičeni Modrić ne igra u HNL-u te da Općinsko državno odvjetništvo i Ivana Kolesarić u svom radu postupaju profesionalno i sukladno zakonima... slijedi zaključak da privatni život Ivane i Darka Kolesarića ni na koji način ne utječe na zakonito postupanje u kaznenom predmetu protiv Modrića', naveo je DORH.

Pavasović Visković smatra kako nema razloga za sumnju u poštenje tužiteljice, no naglasio je jednu važnu činjenicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nema razloga u ovom trenutku sumnjati u poštenje Kolesarić, to nitko ne dovodi u pitanje, ali imate činjenicu da je njezin suprug na plaći u HNS-u kao discipliski sudac. HNS je glavni branitelj interesa Mamića, a interes Mamića i Modrića u ovom trenutku se poklapa u potpunosti', kazao je Pavasović Visković.

Savez pak ne vidi nikakav problem u tome što je optuženi Damir Vrbanović i dalje na visokoj poziciji u HNS-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HNS-u ništa nije sporno

'HNS ne kopa po obiteljskim odnosima pa se nije znalo da supruga g. Kolesarića radi kao državna odvjetnica. Postupak nije vezan uz Hrvatski nogometni savez te ne vidimo zašto bi se ovdje radilo u sukobu interesa', kažu u Savezu.

Suprug tužiteljice Kolesarić inače je zaposlen u MUP-u, radi u krim-policiji, doznaje RTL. Mjesečno će kao sudac disciplinskog suda zarađivati 5000 kuna, za vrijeme dok mu se supruga bavi slučajem Modrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za bivšeg ministra pravosuđa nema dvojbe.

'Nekad nešto što nije zabranjeno, formalno je u redu, ali ako dovodi u pitanje u javnosti radite li nešto dobro ili loše, onda se morate maknuti', smatra Orsat Miljenić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo