izbori rješenje problema? /

Je li Hrvatska na pragu još jednih prijevremenih izbora zbog sve tanje većine?

U HDZ-u kažu, ta tema nije bauk, no odluka je prije svega na predsjedniku Vlade i stranke Andreju Plenkoviću

2.9.2018.
8:00
VOYO logo

Andrej Plenković vlada tankom većinom no dok HDZ drži na vlasti i njegov je položaj unatoč problemima u stranci ipak siguran.

"Što se mene tiče, položaj mene kao predsjednika HDZ-a, Vlade je stabilan, parlamentarne većine, radimo svoj posao i brinemo o smjeru u kojem treba ići Hrvatska", jasno je rekao premijer Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na istom je tragu i šefu odani predsjednik Sabora. "Kao što ste vidjeli uspješno smo prebrodili 1.5 godinu dana, tako ćemo i dalje. Posvećeni smo ciljevima i vjerujemo da će nas svi slijediti", ističe Gordan Jandroković.

"Kod nas se uvijek o svemu priča, ali vidi se da je Vlada stabilna pa nema potrebe se zamarati s takvim temama", kaže potpredsjednik HDZ-a Tomislav Tolušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa ni temom da je vrijeme za učvrstiti položaj stranačke vrhuške?

"HDZ-u bi odgovaralo kada bi bili složni kako formirati liste, no desno krilo bi bilo nezadovoljno time da Plenković sam sastavlja liste i zato se kalkuluira", kaže politički analitičar Ivan Rimac.

HDZ-ovi partneri nisu skloni "biračima pod noge" iako javnosti šalju odlučne poruke o spremnosti, unatoč mršavoj podršci tih istih birača:

"Ukoliko će biti izbori HNS će biti spreman na njih izaći na temelju rezulata u Vladi. Samostalno", jasno je rekao zamjenik predsjednika HNS-a Predrag Štromar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa bi HNS mogao zamijeniti IDS koji se zbog Uljanika našao u problemima, a Amsterdamska koalicija i prije službenog braka, ostala bez partnera Pametnog.

Iako izbore zazivaju mjesecima, prije svega zbog Agrokora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Građani ne mogu više imati povjerenja u Vladu iPlenkovića jer su oni zadnjih godinu dana lagali", govorio je prije koji dan predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

U glavnoj oporbenoj stranci danas muk. Glavobolju im zadaje stanje u vlastitim redovima pa bi na kraju od izbora mogli profitirati tek u Živom zidu dok u prijevremene izbore ne vjeruju, ali su za njih spremni i u Mostu. No taj scenarij, za sada, nećemo gledati.

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo