KOLAKUŠIĆ: / 'Izbor Dubravke Šuice za potpredsjednicu Komisije za demografiju je najpodrugljivija stvar u državi'

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Mislav Kolakušić kritizirao je rad Europskog parlamenta i poručio kako neće glasovati za novi saziv Europske komisije spomenuvši Dubravku Šuicu i Ursulu von der Leyen

22.10.2019.
10:49
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Europarlamentarac Mislav Kolakušić odlučio je iskoristiti gostovanje na N1 televiziji kako bi predstavio svoj rad u Europskom parlamentu, ali i detalje o svojoj kampanji za predsjednika Hrvatske. Na početku je kritizirao medije zbog nedovoljnog praćenja rada hrvatskih zastupnika u Bruxellesu, a potom se osvrnuo i na dobiveno zeleno svjetlo za ulazak u Schengen.

"To je jedna od rijetkih stvari oko koje se svi mi eurozastupnici slažemo. Biti izvan Schengena je kao da dođete na obiteljsko druženje, svi su u glavnoj kući, a vas smjeste u kućicu za alat. Sve ovisi o političkoj odluci. Hrvatska je spremna već nekoliko godina za Schengen, tu nema nikakve dvojbe. Ja sam iznimno zadovoljan svime", kaže Kolakušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
EUROPSKA KOMISIJA SUTRA POTVRĐUJE: /

Hrvatske je ispunila uvjete za ulazak u Schengen!

Image
EUROPSKA KOMISIJA SUTRA POTVRĐUJE: /

Hrvatske je ispunila uvjete za ulazak u Schengen!

Zatvor za ilegalne prelaske granice

Osvrnuo se i na ilegalne prelaske granica, rekavši kako bi propisao zatvorske i novčane kazne za ilegalni prelazak granice, a komentirao je i Rumunjsku te Bugarsku koje nisu u Schengenu, iako su zeleno svjetlo za ulazak dobile još 2011. i usporedio hrvatske šanse za brzi ulazak u Schengen.

"Rumunjska je sada nažalost po svim pokazateljima daleko ispred nas. Mi smo, nažalost, predzadnja država EU-a, a trebali smo biti u sredini. Kada se saberu sve prednosti i sve mane, mi nismo iskoristili do sada gotovo ništa. Zato što smo politički nevidljivi. Mi se cijelo vrijeme ponašamo ponizno, a u Hrvatskoj se ponašamo kao da smo jako veliki", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na to da se javio iz Bruxellesa, odbio je komentirati aktualna zbivanja u Hrvatskoj i rekao kako neće glasovati za novi saziv Europske komisije. Smatra kako je bolje biti nezavisni zastupnik i ne priklanjati se političkim grupacijama. Istaknuo je kako je očekivao razgovore o pravim temama u parlamentu, istaknuvši kako je odbijena tema prosvjeda u Kataloniji. No, komentiravši komisiju nije mogao izbjeći izbor Dubravke Šuice kao kandidatkinje za potpredsjednicu Europske komisije za demokraciju i demografiju.

Podrugljivo za državu

"Isposlovao je potpredsjednicu komisije za demografiju, što je najpodrugljivija stvar u državi u kojoj su se ljudi masovno iselili. Onaj problem koji se vidi kod nas, gdje se za ministre biraju prijatelji iz djetinjstva, takva je situaciju i u Europskoj komisiji. Je li moguće da jedna Njemačka nema kvalitetniju osobu od Ursulevon der Leyen?", pita se Kolakušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasio je kako će o hrvatskim temama pričati od nedjelje, aludirajući na predsjedničku kampanju u kojoj, prema najnovijim anketama, zauzima četvrto mjesto.

"U ovu nedjelju krećem s hrvatskom pričom", rekao je Kolakušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo