ARHEOLOG NALJUTIO MINISTRA / Japan protiv "Indiane Jonesa"

Image

Zbog banaliziranog prikaza opasnosti od nuklearnog naoružanja, japanski ministar održao bukvicu tvorcima filma.

28.4.2009.
12:22
VOYO logo

Japanski ministar vanjskih poslova Hirofumi Nakasone ljut je na autore prošlogodišnjeg četvrtog nastavka "Indiane Jonesa" jer, po njegovom mišljenju, banalizira nuklearno oružje i njegove razorne posljedice.        

Posebno ga je naljutila scena u kojoj se Indy od eksplozije nuklearne bombe sakrio u hladnjak, što je, kaže Nakasone, "potpuna glupost koja stvara opasno krivu sliku". U ministrovom govoru protiv nukelarnog naoružanja nije precizirano o kojem se filmu radi, no jedan od  njegovih suradnika otkrio je o kome je riječ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Indiana Jones i Kraljevstvo kristalne lubanje" režirao je veliki Steven Spielberg, a nevjerojatnu glumačku postavu sačinjavali su Harrison Ford, John Hurt, Shia LaBeouf, Cate Blanchett i povratnica iz originala Karen Allen. U scenariju je svoje prste imao još jedan ultimativni filmaš, koji samim time i snosi krivicu za ovaj "propust", tvorac "Zvjezdanih ratova" George Lucas.

Početkom ove godine, "Kraljevstvo kristalne lubanje" u jednom je izboru proglašeno filmom s najviše pogrešaka u povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo