višednevni posjet japanu / Jandroković pozvao japanske ulagače u Hrvatsku: Razgovarali o unapređenju suradnje dviju zemalja

Image
Foto: Hrvatski sabor

Jandroković je istaknuo pozitivne primjere poslovanja Kali tune i Yazaka u Hrvatskoj

4.6.2019.
10:28
Hrvatski sabor
VOYO logo

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković sastao se u utorak u Tokiju s predsjednicima obaju domova japanskog parlamenta i pritom pozvao japanske ulagače na suradnju istaknuvši pozitivne primjere poslovanja Kali tune i Yazaka u Hrvatskoj.

Na sastanku s predsjednikom Zastupničkog doma Tadamorijem Oshimom naglašena je visoka razina političkih bilateralnih odnosa između Hrvatske i Japana i spremnost obiju strana za njihovim dodatnim osnaživanjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razgovaralo se i o unapređenju gospodarske suradnje, a predsjednik Hrvatskoga sabora Jandroković pozvao je japanske ulagače na suradnju istaknuvši pozitivne primjere poslovanja Kali tune i Yazaka u Hrvatskoj.

Govoreći o turističkoj suradnji, sugovornici su zaključili da bi uvođenje izravnih zračnih linija pridonijelo većoj turističkoj razmjeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sugovornici su razmijenili mišljenja i o međunarodnim odnosima. Rečeno je i kako će Hrvatska za predsjedanja Europsko unijom, u prvom polugodištu 2020., dodatno raditi na osnaživanju odnosa EU-a i Japana.

Jandroković je u ponedjeljak doputovao u višednevni posjet Japanu koji je počeo sastankom s premijerom Shinzom Abeom. U nastavku će ga primiti i car Naruhito. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jandroković s predsjednikom Gornjeg doma japanskog parlamenta Chuichijem Dateom 

Nakon sastanka s predsjednikom Zastupničkog doma Oshimom, Jandroković je razgovarao s predsjednikom Gornjeg doma japanskog parlamenta Chuichijem Dateom, priopćeno je u utorak iz Sabora.

Potvrđeni su dobri, prijateljski odnosi između dviju zemalja sa željom da ih se unapređuje na svim područjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebno je iskazan interes za osnaživanjem parlamentarne suradnje, a posebice suradnje u okviru međunarodnih foruma u kojem sudjeluju izaslanstva obaju parlamenata.

Jandroković je završio posjet japanskom parlamentu sastankom sa skupinom prijateljstva s Hrvatskom, na čelu s voditeljem skupine zastupnikom Nobuom Kishijem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jandroković je zahvalio članovima skupine na njihovom osvjedočenom prijateljstvu i simpatijama za Hrvatsku i hrvatski narod te svemu što čine za osnaživanje odnosa između dviju zemalja i upoznavanju dviju kultura i običaja.

Dokaz tomu je i niz aktivnosti i inicijativa koje je skupina organizirala, posebno u povodu obilježavanja 25 obljetnice diplomatskog priznavanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo