za saniranje štete / Pomoć stradalima u potresu: Jandroković, župan Kolar i zamjenici odriču se plaće za ožujak

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Jandroković poziva i druge zastupnice i zastupnike da pomognu u skladu sa svojim mogućnostima

24.3.2020.
17:37
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uplatit će svoju plaću za ožujak na račun akcije "Zajedno za Zagreb" namijenjen za saniranje posljedica štete od potresa, priopćeno je u utorak iz Sabora.

Predsjednik Sabora tako se pridružuje Vladinoj inicijativi da bi pokazao solidarnost sa stradalim građanima s obzirom na razmjere štete koju je Zagreb doživio u nedjeljnom potresu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jandroković poziva i druge zastupnice i zastupnike da pomognu u skladu sa svojim mogućnostima, priopćio je Ured predsjednika Sabora. ​

Župan Kolar i zamjenici odriču se plaće za ožujak radi pomoći stradalima u potresu

Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar i njegovi zamjenici Jasna Petek i Anđelko Ferek Jambrek odreći će se plaća za ožujak radi pomoći stradalima u potresu u dijelu županije, priopćili su u utorak iz te županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedjeljni potres snage 5,5 po Richteru, s epicentrom sedam kilometara sjeverno od Zagreba, prouzročio je veliku štetu i na objektima na području grada Donja Stubica i općina Gornja Stubica i Marija Bistrica u Krapinsko-zagorskoj županiji. Zbog štete veće od 40 milijuna kuna župan Željko Kolar u utorak je proglasio elementarnu nepogodu za Donju i Gornju Stubicu te je najavio da će naknadno, nakon procjene štete na terenu, ona biti proglašena i za Mariju Bistricu.

U potresu su ozlijeđene tri osobe, 12 obitelji iseljeno je iz kuća koje nisu sigurne za stanovanje, a više od 40 objekata morat će se srušiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krapinsko-zagorska županija u ponedjeljak je pokrenula kampanju potpore stanovnicima potresom pogođenog područja „Zajedno za Gupčev kraj – buna traje!“ u sklopu koje su se župan Kolar i zamjenici Petek i Ferek Jambrek odrekli plaće za ožujak u korist stradalih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo