TRAJE REKONSTRUKCIJA /

Jandroković o Marićevoj ostavci: 'Nije mu bilo lako, procijenio je da je vrijeme za odlazak'

Image
Foto: Pixsell

Premijer Plenković sazvao je novi sastanak u Vladi, a do kraja tjedna trebala bi uslijediti i izvanredna sjednica Sabora

16.7.2019.
13:50
Pixsell
VOYO logo

Ministar državne imovine Goran Marić podnio je neopozivu ostavku, ali teško da će na tome ostati. Naime, nakon njegove i ostavke ministra uprave Lovre Kuščevića, čeka se nastavak najavljene rekonstrukcije Vlade. No, premijer Andrej Plenković mudro šuti i izbjegava pojaviti se u javnosti te progovoriti o ovoj temi.

Umjesto njega, odgovaraju suradnici, kao onaj mu najbliži - predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković. Otkrio je da se još uvijek razgovara o kadrovskoj križaljci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Evo, idemo sad razgovarati o tome", kazao nam je Jandroković pri ulasku u Vladu, na još jedan sastanak s Plenkovićem pa se osvrnuo i na potencijalna imena, broj ministarstava o kojima se radi u kadrovskoj križaljci, kao i na pitanje o možebitnoj izvanrednoj sjednici Sabora u petak 19. srpnja:

"Još traju konzultacije tako da nemam odgovor na ta pitanja. Nadam se da bismo do kraja ovoga tjedna mogli imati izvanrednu sjednicu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije želio kazati je li ga iznenadila ostavka Gorana Marića, no otkrio je zanimljive detalje koji su joj prethodili.

"Teško mi je govoriti u kategoriji iznenađenja. Nije mu bila lagana situacija tako da je to očito bila odluka koju je sam donio. Ako je dao ostavku, onda je vjerojatno procijenio da je sazrijelo vrijeme za ostavku. A o njoj je razgovarao s premijerom", istaknuo je predsjednik Sabora i odbio komentirati je li ipak premijer inicirao da Marić ode:

"To ćete trebati pitati njih dvoje."

Eventualne probleme Marića s USKOK-om nije želio komentirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne bih volio nikome suditi, za to postoje institucije."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo