Nema razloga za senzacije, jedemo kvalitetne proizvode

Iako je potvrdio da je Ministarstvo poljoprivrede primilo izvješće federalnog ureda za veterinarsku i fitosanitarnu ispravnost Ruske Federacije, ministar jakobina tvrdi da nema razloga za brigu.

23.6.2012.
9:09
VOYO logo

"Jedemo izrazito kvalitetne proizvode koje već sad plasiramo na EU tržište. Nepravilnosti koje su inspektori Ruske Federacije, odnosno Carinske unije, našli u jedanaest hrvatskih mesoprerađivačkih industrija posljedica su različitih njihovih i naših standarda, a u nekima ima dosta propusta", poručio je u petak ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina, nakon što je u medijima objavljeno neugodno rusko izvješće o hrvatskoj mesnoj industriji.

"Šest je objekata dobilo pozitivno mišljenje i certifikat za izvoz. Treba formalno ispuniti neke norme jer su se kod njih propisi mijenjali lani u studenome i mi ih nismo imali. Naši su propisi usklađeni s propisima Europske unije i te tvrtke izvoze u EU, te Kanadu i Australiju čiji se propisi također razlikuju od naših, ali ih ispunjavamo", poručio je Jakovina, a prenosi Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Primjedbe koje su u izvještaju kontroliraju i naše inspekcije, a riječ je o nedostacima koji se mogu prepraviti. Rusi će opet doći u inspekciju", zaključio je Jakovina, dodavši da su neke primjedbe, poput ulaska u tvornicu s ulice, neprimjerene jer je riječ o davno sagrađenim pogonima koji su sigurni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo