prljave unutarstranačke igrice /

Jakovina podnio ostavku: 'Članovi predsjedništva stranke birani su na temelju velikog šalabahtera'

Image
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Bivši ministar poljoprivrede u vladi Zorana Milanovića ističe da se nije odlučio na ostavku jer je razočaran što nije prošao na izbornoj konvenciji

15.12.2016.
13:53
Zarko Basic/PIXSELL
VOYO logo

Dugogodišnji predsjednik SDP-a u Brodsko-posavskoj županiji i bivši ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina potvrdio je u četvrtak da je podnio neopozivu ostavku na mjesto predsjednika županijske stranačke organizacije, a kao razlog navodi nezadovoljstvo načinom izbora novog vodstva SDP-a.

Članovi predsjedništva SDP-a na nedavnoj izbornoj konvenciji birani su na temelju 'velikog šalabahtera' bez uvažavanja regionalne stranačke pripadnosti, navodi Jakovina u ostavci te dodaje da se s takvim načinom izbora dijela stranačkog tima nikada nije mogao i želio složiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novom predsjedniku stranke Davoru Bernardiću poručuje da se miče iz ekipe jer "ne može i ne zna igrati s dijelom igrača kojima su najvažnije trening-utakmice unutar momčadi s puno nesportskih startova i udaraca iza leđa ili ispod pojasa".

O svojoj odluci Jakovina je prije dva dana izvijestio Županijski odbor SDP-a, predsjednika stranke i članove stranačkog predsjedništva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši ministar poljoprivrede u vladi Zorana Milanovića ističe da se nije odlučio na ostavku jer je razočaran što nije prošao na izbornoj konvenciji, jer se nije niti kandidirao za stranačke dužnosti.

Želi da stranka bude što bolja i uspješnija u budućnosti te da u najodgovornijim tijelima stranke budu najuspješniji, a ne "oni koji su najvještiji u unutarstranačkim igricama i pisanju šalabahtera".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike