Jak vjetar stvara probleme u prometu; ogranicenja na autocestama

Zbog jakog vjetra, dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb izmedu cvorova Kikovica i Delnice u oba smjera otvorena je samo za osobna vozila.

3.12.2014.
9:54
VOYO logo

Zbog bure, na dionici Jadranske magistrale (DC8) izmedu Bakra i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila), javlja HAK.

Jak vjetar puse i na dionici autoceste A1 izmedu tunela Sveti Rok i vijadukta Bozici. Vozi se uz ogranicenje brzine 60km/h.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mokrih i skliskih kolnika ima u vecem dijelu zemlje. Vozace HAK poziva da brzinu i nacin voznje prilagode uvjetima na cestama i odrzavaju sigurnosni razmak izmedu vozila.

Problemi i na moru

U trajektnom i katamaranskom prometu zbog jake i olujne bure moguce su poteskoce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sada je u prekidu katamaranska linija Ubli-Vela Luka-Hvar-Split.

U HAK-u podsjecaju vozace da je od 15. studenog 2014. do 15. travnja 2015. obvezna zimska oprema na zimskim dionicama javnih cesta u Hrvatskoj. Pod zimskom opremom za vozila najvece dopustene mase do 3,5 t podrazumijevaju se zimske gume (M+S) na svim kotacima ili ljetne gume s najmanjom dubinom profila od 4mm i lancima za snijeg (pripravni za postavljanje na pogonske kotace ili na jednu pogonsku osovinu kod vozila s pogonom na sva 4 kotaca).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo