ŽIVOTNI PUT KRALJA POPA / Jackova smrt označila kraj ere

Michael Jackson je prodao nevjerojatnih 750 milijuna albuma, otpjevao je nebrojene hitove, a njih 13 je bilo na vrhu američkih ljestvica, osvojio je 13 Grammyja...

26.6.2009.
17:19
VOYO logo

Michael Jackson rođen je 29. kolovoza u Garyju, gradu u američkoj saveznoj državi Indiani, kao sedmo od devetero djece Joea i Katherine Jackson. S glazbenom je karijerom počeo još kao petogodišnjak, nastupajući kao vodeći pjevač u obiteljskom bendu "Jackson 5".

Solo karijeru započinje u '70-ima, surađujući s Quincyjem Jonesom, koji mu je producirao album "Off The Wall". U to je vrijeme debitirao i na filmu, ulogom u mjuziklu "The Wiz" s Dianom Ross.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Godine 1982., Jacko objavljuje "Thriller", najprodavaniji album svih vremena i definitivno se lansira među planetarno popularne megazvijezde. Sljedeće godine po prvi puta izvodi legendarni "moonwalk", a 1984. osvaja rekordnih osam Grammyja. U međuvremenu objavljuje i album "Bad" te biva proglašen "Umjetnikom desetljeća".

Tijekom karijere osvojio je još pet Grammyja, jedini je čovjek kojeg su u dva navrata primali u Kuću slavnih rock and rolla, bio je vlasnik najunosnijeg ugovora za snimanje u povijesti, a na top ljestvicama u 13 je navrata imao singlove na broju jedan. Ukupno je prodao nevjerojatnih 750 milijuna albuma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pregled njegova života pogledajte u videoprilogu RTL-ovog Dorijana Klarića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo