vrtoglavi iznosi /

Izračunali smo koliko košta dan godišnjeg odmora za četveročlanu obitelj

Nismo slučajno odabrali Rovinj, on je ovaj vikend bio top destinacija po broju turista

1.8.2018.
22:40
VOYO logo

Da je Hrvatima s malim plaćama Jadran preskup, to već svi znamo, a koliko je skup odmor uvjerila se danas i naša reporterka koja je dan provela u najpopularnijem turističkom odredištu - Rovinju i izračunala koliko košta dan godišnjeg odmora za jednu obitelj.

Na rovinjskim plažama trenutno leži i uživa 35 tisuća gostiju. Za udobno ležanje tu su ležaljke koje će četveročlana obitelj platiti 160 kn za cijeli dan, a suncobran će dobiti besplatno. Nakon plaže strani i domaći gosti žure u središte grada i pokušavaju se rashladiti na sve moguće načine pa i na terasama kafića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako svaki član obitelji naruči po dvije kuglice sladoleda i čašu limunade u centru grada iz obiteljskog budžeta odlazi 124 kune. Najviše će ipak svi potrošiti na hranu, pogotovo ako jedu u restoranima. Morsko predjelo, riblji filet za roditelje i špageti za djecu te desert i voda za sve, ručak je koji, uz sjajan pogled na more, jednu obitelj stoji oko 950 kuna. No, većini stranih turista Hrvatska nije preskupa.

Ako s godišnjeg odmora želite otići sa suvenirom, vrećicu lavande platit ćete 35 kuna, a ručno rađeni unikatni magnet 40 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A večer možete dočekati i na brodu. Uglavnom se nude izleti na kojima uz zalazak sunca možete uživati u panoramskom pogledu na Rovinj i pritom tražiti dupine. Avantura stoji 75 kn po osobi, odnosno 300 kuna za cijelu obitelj. No pazite, kupnja ulaznice ne garantira da ćete dupine doista i vidjeti. Rovinjski akvatorij posjećuju često, ali ne baš svaki dan.

A kad se sve zbroji, jedan dan u Rovinju obitelj s dvoje djece, po našoj računici, stajao bi točno 1609 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo