u 70. godini / U bolnici preminuo umirovljeni general Pavao Miljavac. Pao s viljuškara, a potom mu zatajilo srce

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Miljavac je od početka Domovinskog rata bio uključen u obranu Domovine, a tijekom vojne karijere obnašao je brojne visoke dužnosti u Hrvatskoj vojsci. Izraze sućuti uputilo je Ministarstvo branitelja, predsjednik Sabora Gordan Jandroković, kao i ministar obrane Mario Banožić

6.12.2022.
9:52
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

Umirovljeni general Pavao Miljavac (69) sinoć je iznenada preminuo u bolnici u Zagrebu, piše Jutarnji list.

Kako neslužbeno doznajemo, Miljavac je zadobio ozljedu prilikom radova s drvima. Naime, pao je s viljuškara nakon čega je zaprimljen u bolnicu zbog udarca u glavu i prignječenja, a sinoć mu je zatajilo srce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miljavac je od početka Domovinskog rata bio uključen u obranu Domovine, a tijekom vojne karijere obnašao je brojne visoke dužnosti u Hrvatskoj vojsci. Bio je načelnik stožera i zapovjednik Zbornog područja Karlovac te pomoćnik i zamjenik načelnika Glavnoga stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske, a nakon što je 1996. godine promaknut u čin general pukovnika, imenovan je na dužnost načelnika Glavnoga stožera Oružanih snaga RH (1996. do 1998.).

Od 1998. do 2000. bio je ministar obrane, a nakon parlamentarnih izbora u siječnju 2000. ušao je u Sabor kao zastupnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvo branitelja izrazilo sućut

U povodu smrti generala Pavla Miljavca, potpredsjednik Vlade i ministar Tomo Medved uputio je izraze sućuti obitelji obitelji Miljavac i Hrvatskom generalskom zboru.

"S tugom sam primio vijest da nas je zauvijek napustio general Pavao Miljavac", napisao je ministar Medved u sućuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pavao Miljavac, general Hrvatske vojske i dragovoljac Domovinskog rata, ostavio je neizbrisiv trag kao istinski domoljub, dajući svoj doprinos za našu Hrvatsku u ratu i u miru, dodao je.

Izražavajući sućut, Medved je naglasio kako je ratni i životni put i profesionalni angažman generala Miljavca "primjer kako odano i predano služiti domovini, bilo kao vojnik i časnik, ratni zapovjednik, general Hrvatske vojske i načelnik Glavnog stožera OSRH ili kao političar, ministar obrane i saborski zastupnik te kao aktivni i počasni predsjednik Generalskog zbora".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zahvalni smo za njegov doprinos u obrani naše domovine, kao i za promicanje istine o Domovinskom ratu. Bio je i ostao domovini vjeran", poručio je.

Image
Preminuo danas /

Banožić izrazio sućut nakon smrti generala Miljavca: 'Bio je jedan od velikana'

Image
Preminuo danas /

Banožić izrazio sućut nakon smrti generala Miljavca: 'Bio je jedan od velikana'

Jandroković: Odlazak Miljavca podsjeća nas na trajnu zahvalnost

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković uputio je, u ime Hrvatskog sabora i svoje osobno ime, izraze duboke sućuti obitelji u povodu smrti generala Pavla Miljavca te naglasio da njemu i braniteljima svi duguju trajnu zahvalnost za teško izborenu slobodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetio je na dojmljiv popis dužnosti koje je general zbora Pavao Miljavac obnašao. "Nakon iznimno važne uloge u Domovinskom ratu, bio je načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga, ministar obrane te saborski zastupnik u četvrtom sazivu Hrvatskoga sabora.

Činjenica da je bio dugogodišnji predsjednik Hrvatskog generalskoga zbora te njegov počasni predsjednik svjedoči o dubokom uvažavanju koje je uživao kod kolega ratnih zapovjednika. Nastavljajući promicati dignitet i vrijednosti Domovinskog rata i u poraću, nije štedio napora na afirmaciji prava svih svojih suboraca", istaknuo je. Jandroković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U vremenu kada je, kao rijetko kad u ovom stoljeću, razvidno da se teško izborenu slobodu ne smije uzimati zdravo za gotovo, odlazak generala Miljavca podsjeća nas i na trajnu zahvalnost koju dugujemo njemu i svim hrvatskim braniteljima", napisao je Jandroković u sućuti obitelji te naglasio da im na ponos i čast može biti njegova uloga u stvaranju hrvatske države i hrvatskoj pobjedi u Domovinskom ratu.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo