Preminuo danas / Banožić izrazio sućut nakon smrti generala Miljavca: 'Bio je jedan od velikana'

Image
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

Izražavajući sućut, Banožić je poručio kako ne postoji način da se ublaži tuga kada odlaze naši najdraži, ali vjeruje da je ponos i sve što nam ostavlja u nasljeđe ono što će ga zadržati u našim srcima, molitvama i mislima

6.12.2022.
11:25
Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

Ministar obrane Mario Banožić izrazio je sućut u povodu smrti generala Pavla Miljavca, bivšeg načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske, ministra obrane, saborskog zastupnika i počasnog predsjednika Hrvatskog generalskog zbora.

"Sve nas je zatekla vijest o odlasku velikog čovjeka, generala i bivšeg ministra obrane Pavla Miljavca", napisao je ministar u sućuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasio je da postoje ljudi koji su u presudnim povijesnim vremenima svojim djelovanjem obilježili jednu epohu, zlatnim slovima upisanu u hrvatsku povijest. "Oni su postajali čvrsta točka naše odlučnosti i simboli naše borbe. Jedan od takvih ljudi, velikana, bio je i Pavao Miljavac".

Uspomena na njega, njegova ostvarenja bit će, naveo je ministar nadahnuće kako se bori za hrvatske ciljeve i kako se ostvaruju zajedničke vizije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izražavajući sućut, Banožić je poručio kako ne postoji način da se ublaži tuga kada odlaze naši najdraži, ali vjeruje da je ponos i sve što nam ostavlja u nasljeđe ono što će ga zadržati u našim srcima, molitvama i mislima.

Image
u 70. godini /

U bolnici preminuo umirovljeni general Pavao Miljavac. Pao s viljuškara, a potom mu zatajilo srce

Image
u 70. godini /

U bolnici preminuo umirovljeni general Pavao Miljavac. Pao s viljuškara, a potom mu zatajilo srce

Umirovljeni general i bivši ministar obrane Pavao Miljavac iznenada je noćas umro u 69. godini. Rođen je 3. travnja 1953. u Dugoj Resi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U obranu Republike Hrvatske uključio se kao dragovoljac od 19. studenoga 1990.

Bio je zapovjednik 137. brigade HV - Duga Resa, zapovjednik Zbornog područja Karlovac i pomoćnika načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH za domobranstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za zamjenika načelnika Glavnog stožera postavljen je 12. ožujka 1996., a u  studenom 1996. imenovan je na dužnost načelnika Glavnog stožera na kojoj ostaje do listopada 1998. S te je dužnosti izabran u Vladu na dužnost ministra obrane na kojoj je bio do siječnja 2000.

U čin general-bojnika promaknut je 1994. na dužnosti zapovjednika Zbornog područja Karlovac, u čin general-pukovnika 1996. na dužnosti zamjenika načelnika Glavnog stožera, a u čin generala zbora 20. siječnja kao ministar obrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlikovan je Redom kneza Domagoja s ogrlicom, Redom Nikole Šubića Zrinskog, Redom Ante Starčevića, Redom bana Jelačića, Redom hrvatskog trolista, Redom hrvatskog pletera, Spomenicom Domovinskog rata, Spomenicom domovinske zahvalnosti za 5 godina i medaljama Bljesak, Oluja, Iznimni pothvati i Ljeto, navelo je Ministarstvo u životopisu.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo