TUŽNA VIJEST / Iznenada preminuo glazbenik Jurica Popović u 65. godini života. Ljubav njega i Matije Vujica postala je legendarna

Image
Foto: Marko Lukunić/Pixsell

Autor je nekoliko stotina pjesama koje su izvodile njegove dvije grupe,Trotakt i Gracia, a pojavljivao se i kao kantautor pod imenom DJ Pop

28.12.2023.
12:30
Marko Lukunić/Pixsell
VOYO logo

Preminuo je Jurica Popović. Glazbenik je lani obilježio 40 godina karijere, a svoje početke imao je u grupama Trotakt projekt i Gracia, a nastavio je uspješnom solističkom karijerom. Napustio nas je u svojoj šezdeset i petoj godini. Iza njega ostala je neutješna partnerica, Matija Vuica.

Glazbena je scena u šoku, mnogi su se s Juricom koji je imao velike glazbene planove, nedavno čuli ili vidjeli i ne mogu vjerovati da ga više nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A ljubav Matije Vuice i njezinog životnog partnera Jurice Popović traje preko četrdeset godina, a počela je u rodnom im Metkoviću kada su svoju glazbeno-modnu karijeru započeli u Trotakt bendu, a kasnije su suradnju nastavili u grupi Gracija. Matija je u intervjuu za Story.hr iznijela detalje o njihovoj ljubavnoj priči.

Image
Foto: Josip regović/Pixsell
Image
Foto: Josip regović/Pixsell

"Upoznali smo se u Metkoviću, na šetalištu kraj Neretve. Bili smo srednjoškolci. Jurica je bio jedan od rijetkih koji je srednju školu pohađao van Metkovića, obrazovao se u Splitu. Zato se nekako izdvajao i izgledao drugačije. Nabavljao je garderobu u Trstu koji je bio popularna, pa i jedina destinacija za nove odjevne komade. Ja sam se dokopala Trsta tek kad sam stigla u Zagreb", otkrila je proslavljena modna dizajnerica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
USKORO NA VOYO /

Kristijan Ugrina za RTL.hr o financijskoj situaciji i kćerima glumicama: 'Nisam baš najsretniji zbog toga'

Nastavila je da je bio DJ, a ona štreberica. On je bio novi lik i prilično nedostupan. Ali joj je uspjelo da ju nekako primijeti. "I tako… od Platonske ljubavi do danas, trajemo u komadu. To je bio odabir za cijeli život, obostrano", govori je.

Image
Foto: sandra Šimunović/Pixsell
Image
Foto: sandra Šimunović/Pixsell

Zajedno su se povezali i u poslu. Stvarali su glazbu u bendu "Trotakt". "Glazba je sama po sebi čista ljubav, samo je oplemenila našu vezu. Čak i sada, kada je kod mene moda došla u prvi plan, glazba je i dalje pokretač i poveznica jer se kod nas uvijek nešto komponira, svira, pjeva… Jure radi glazbu za moje revije, dočekuje me uz glazbu koju stvara, komentiramo aranžmane, melodije… Naprosto, živimo kroz pjesme i pri tom oboje radimo svoj posao bez prepreka", rekla nam je Matija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Između njih, rekla je, nije bilo nervoze, svađa, propitivanja, nepovjerenja. "Bilo je puno obiteljskih tragedija u našem životu, ali sve smo ih zajedno prebrodili. Sve moje ženske mušice, jer bilo ih je obilato, Jure je istrpio. ja sam puno bolje prošla", rekla je za Story.

Image
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
Image
Foto: Jurica Galoić/Pixsell

POGLEDAJTE VIDEO: Mojmira o prerano preminulom kolegi: Bio je institucija RTL-a. Iskren do boli, s najboljim forama, originalan, bezobrazan, vrijedan ekranizacije

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo