KOMENTIRAO I ODLAZAK MARIĆA / Milanović ima ideju kako ublažiti posljedice inflacija: Njegov savjetnik predstavio mjere za najugroženije građane

Image
Foto: Goran Stanzl / Pixsell

Savjetnik predsjednika Zorana Milanovića za ekonomiju, Velibor Mačkić, obratio se danas medijima

6.7.2022.
13:21
Goran Stanzl / Pixsell
VOYO logo

Savjetnik predsjednika Zorana Milanovića za ekonomiju, Velibor Mačkić, obratio se danas medijima. Mačkić je govorio o pomoći koju je osmislio ekonomski savjet predsjednika, a koja se odnosi na četiri kritične skupine stanovništva koje su pogođene inflacijom.

"Izdvojili smo četiri skupine, to su prije svega korisnici nacionalne naknade za starije osobe, korisnici zajmačene minimalne naknade, korisnici dječjeg doplatka i primatelji niskih mirovina. Ta bi se vrsta pomoći, koja bi bila ciljana zbog porasta cijena hrane i energije, odnosila na 785.000 ljudi. Ako bi se išlo s praćenjem upravo rasta tih kategorija, uz pretpostavku da bi taj porast bio pet posto, dolazimo do izdataka od 25 do 30 milijuna kuna na mjesečnoj razini", kazao je Mačkić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan na koji bi način dolazile mjere do krajnjih korisnika, Mačkić kaže da su svi korisnici već identificirani. "Išli smo tako da se ne stvara dodatan teret i dodatni posao", istaknuo je. Dobar dio stvari je većinom po dohodovnom cenzusu, rekao je.

Komentirao i odlazak Marića

Upitan kako komentira ostavku ministra Marića, rekao je da bi bilo dobro da Vlada ponudi odgovor na rotaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za novog ministra kaže da su kolege s fakulteta. Na pitanje hoće li novi ministar uspjeti pohvatati sve konce, rekao je da to pitanje treba adresirati na Vladu RH.

Rekao je da nema očekivanja od novog ministra te da vjeruje kako će dati sve od sebe da se pokaže na novoj poziciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo