NAKON KOALICIJSKOG SASTANKA / Plenković nakon izjave Stoltenberga: ‘Letjelica je bila naoružana. Nije bila unarmed nego naoružana, pogledajte ovo, ovo je dio bombe’

Image
Foto: Slavko Midzor/Pixsell

Nakon koalicijskog sastanka, premijer Andrej Plenković dat će izjavu te će se pritom osvrnuti na obraćanje glavnog tajnika NATO-a

15.3.2022.
17:07
Slavko Midzor/Pixsell
VOYO logo

Nakon koalicijskog sastanka, premijer Andrej Plenković dao je izjavu te se pritom osvrnuo na obraćanje glavnog tajnika NATO-a, Jensa Stoltenberga.

Uvodno je komentirao vježbe koje se danas održavaju na području Hrvatske, a u kojima prisustvuje i Francuska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dogovorili smo da će sutra u Zagreb stići i dva američka zrakoplova F-16, koji će ovdje boraviti nekoliko dana", rekao je. "To je dokaz da je Hrvatska u tijesnoj komunikaciji sa svojim saveznicima, Amerikom i Francuskom", dodao je.

Kazao je da je završio koalicijski sastanak, na kojem se razgovaralo o padu bespilotne letjelice. Ponovio je da je letjelica bila naoružana. "Nije bila unarmed", dodao je. Rekao je da to znamo sada, no to nismo znali u četvrtak ili petak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Važno je da javnost ovo vidi i da shvate o čemu se ovdje radi, radi ozbiljnosti situacije", rekao je.

"Ono što se nastoji sada utvrditi je kako je i zašto uopće ta letjelica došla u Zagreb. To tek treba utvrditi istraga. Povrh toga, još jednom ću konstatirati, da u ovako ogromnom, ozbiljnom incidentu i jasnoj prijetnji za sigurnost, nitko nije poginuo i nitko nije čak ni ranjen", kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono što je najbitnije, danas sam bio u našem središtu za motrenje i navođenje, da se i osobno uvjerim kako to sve skupa izgleda na radarima, što se vidi, što se ne vidi", dodao je.

'Sve će se ispeglati'

Rekao je da će se u budućnosti još više ulagati u Hrvatsku vojsku. Kaže da to neće biti iznimka, već pravilo nakon 24.veljače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je da od koalicijskih partnera ima snažnu podršku po pitanju svega.

Image
DRON JE VANI /

Banožić otkrio: 'To nije bila izvidnička letjelica, na ostacima su pronađeni ostaci avio-bombe'; Pogledajte sovjetski dron izbliza

Image
DRON JE VANI /

Banožić otkrio: 'To nije bila izvidnička letjelica, na ostacima su pronađeni ostaci avio-bombe'; Pogledajte sovjetski dron izbliza

Komentirao je i današnje izjave glavnog tajnika NATO-a, kazavši kako ne zna zašto je tajnik NATO-a odgovarao na pitanja ako nije imao posljednje informacije. Rekao je da će NATO upoznati s novim saznanjima koja imaju o padu bespilotne letjelice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo veleposlaniku našem sve rekli i Stoltenbergovom uredu je sve rečeno. Vjerujem da će se sve ispeglati", rekao je.

Ne znamo zašto je Bezuk pucao na Banske dvore i to je po meni prioritet broj jedan za DORH

Upitan o donošenju rješenja o istrazi nad ministrom rada Josipom Aladrovićem, premijer Plenković je potvrdio da Aladrović ostaje ministar. Rekao je kako predstoji još puno radnji kada sud potvrđuje optužnicu i tek onda možemo govoriti što ćemo dalje.Trenutak pokretanja nije posebno bitan za nas, rekao je. Dodao je da Aladroviću imunitet ne bi bio skidan da su htjeli da se ne pokreće istraga. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetio je da su poslali na savjetovanje promjenu Zakona o Vladi kako bi se ukinuo imunitet članovima Vlade za kaznena djela koja se gone po službenoj dužnosti i zaprijećena kazna je manja od pet godina.

Besprizornom je ocijenio praksu puštanja u javnost informacija iz istrage u pojedinim medijima u fazama postupka. Kako je rekao to je  politički neprihvatljivo i sramotno, jer se ljude proglašava krivim prije dovršetka postupka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne znamo zašto je Bezuk pucao na Banske dvore i to je po meni prioritet broj jedan za DORH, ocijenio je Plenković i dodao da kad se to utvrdi "nek' puštaju u medije što hoće".

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo