PAKLENI DAN: / U 10 sati u Rijeci, Splitu i Zadru izmjereno više od 38 stupnjeva!

Image
Foto: Pixsell, Ivo Čagalj

Danas će biti pretežno sunčano i posvuda će biti većinom vrlo vruće. Temperature rastu do 40 stupnjeva.

22.7.2015.
12:53
Pixsell, Ivo Čagalj
VOYO logo

Prema podacima Istrameta , u 10 sati najviša temperatura izmjerena je u Rijeci - čak 38,9 stupnjeva Celzijusa. Potom slijede Senj s 38,5 stupnjeva, te Split, Zadar i Rab s 38,1 stupnjeva.

U 10 sati najugodnije je bilo u Gospiću koji je mjerio 16,3 i Zavižanu na 16,4 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslijepodne se uglavnom u gorskoj Hrvatskoj i unutrašnjosti Dalmacije očekuje umjeren razvoj oblaka uz mogućnost kratkotrajnih lokalnih pljuskova i grmljavine.

Vjetar uglavnom slab. Najviša dnevna temperatura većinom između 34 i 39 Celzijevih stupnjeva, navodi Državni hidrometeorološki zavod u vremenskoj prognozi za Hrvatsku za srijedu. Ponegdje bi se živa u termometrima mogla dići i do 40!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stiže nevrijeme

Slično vrijeme bit će i sutra. Bit će pretežno sunčano, te vruće i vrlo vruće, ali i nestabilnije. Poslijepodne se očekuje umjeren i jak razvoj oblaka, mjestimičnih pljuskova i grmljavine bit će u unutrašnjosti, a mogući su ponegdje i duž obale. Može biti i jačeg grmljavinskog nevremena. Vjetar većinom slab,uz pljuskove lokalno pojačan. Najniža temperatura uglavnom od 18 do 23, na Jadranu od 25 do 30, a najviša dnevna između 33 i 38 °C.

40 stupnjeva u hladu

U utorak je u Kninu i Imotskom tako izmjereno 40 stupnjeva, javlja DHMZ. U Rijeci i Senju je bilo 39, Lipiku, Metkoviću, Rabu i Splitu 38, a čak je i u Delnicama bilo 30.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meteorolozi najavljuju da će idućih dana i u kontinentalnoj Hrvatskoj povremeno biti malo kiše, a atemperature bi za vikend i u ponedjeljak trebale napokon pasti ispod 30 stupnjeva. Barem nakratko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo