FOTO: / Žicom ogradili i jajima gađali zgradu Poglavarstva u Zadru

Prosvjednici u Zadru smatraju da je glavni problem grada što ga vodi politički kadar koji gleda samo vlastite interese te smatraju da se kriminal uvukao u sve pore grada.

21.12.2012.
10:53
VOYO logo

Dva mladića uhićena su na prosvjedima Zadranki i Zadrana koji je danas započeo okupljanjem na Branimirovoj obali u 10 sati, javlja Antena Zadar. Kako neslužbeno doznaju, radi se o mladićima u dobi od 15 godina. Otac trećeg mladića spriječio je njegovo uhićenje.

Okupljeni prosvjednici jajima su gađali zgradu Poglavarstva, a prethodno su ulaz u zgradu ogradili žicom. Policija je stoga organizatore prosvjeda, dva muškarca, privela na obavijensi razgovor. Prosvjedi su završili sat vremena kasnije, a prosvjednici su pred zgradom Poglavarstva ostavili transparente.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prosvjed pod nazivom "Kad nepravda postane zakon, otpor postaje dužnost" organizirali su stanovnici Galićevih zgrada nezadovoljni izgradnjom pristupnog puta. To je zapravo samo jedan od razloga nezadovoljstva okupljenih.

Kako javlja Antena Zadar, glavni problem grada je što ga vodi politički kadar koji gleda samo vlastite interese te smatraju da se kriminal uvukao u sve pore grada. Nezadovoljstvo građana prema vlasti raste i zbog gradnje pročišćivača pored Gradskog groblja, zbog kojeg se lokalno stanovništvo guši u smradu, zatim zbog sustava odvodnje koji pri svakoj većoj kiši grad pretvara u Veneciju te nasipavanja smeća na Diklu, zbog kojeg se također građani guše u smradu, rekli su iz organizacijskog odbora prosvjeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prosvjednici, njih stotinjak, okupili su se u 10 sati noseći transparente "Nećeš, razbojniče!", "Bando lopovska, nema oprosta!", "Vratite nam naš put!", "Vrančiću, odlazi!", "Bajiću, Zadar je spreman!", "Ustavno pravo, nepovredivost doma!", "Vi ste sramota grada Zadra", "Gdje su naša ljudska prava?" i "Vrančiću, koga se bojiš?", te uzvikujući "Bando lopovska, nema propusta!", "Mi smo Zadrani, Zadar je naš!", "Vrančiću, odlazi" i "Izdajnici, van iz vijećnice".

Sa sobom su imali zviždaljke i trube.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo