Izbori unutar HDZ-a? Ma je li moguće?!

'Očekuju nas ozbiljni razgovori o opciji unutarstranačkih izbora, pri čemu ćemo morati konzultirati i stranačku bazu', kazao je visokopozicionirani HDZ-ovac. Trebaju li HDZ-u unutarnji izbori?

3.1.2011.
13:36
VOYO logo

"Kroz procese koji su pred nama ojačat ćemo stranku jer je to obveza prema naših 220 tisuća ponosnih članova. Želimo osigurati stabilnost stranke ne samo za parlamentarne izbore nego za idućih 15, 20 godina", rekla je premijerka u četvrtak na domjenku HDZ-a.

Novi list analizira znači li to da će Jadranka Kosor ipak na unutarstranačkim izborima provjeriti podršku koju ima u stranci! HDZ je opterećen aferama i istragama o korupciji, pa im malo unutarstranačke demokracije i pružanje šanse novim, mlađim ljudima ne bi naškodilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogotovo zato što premijerka Kosor još uvijek figurira za oktroiranu nasljednicu njenog omraženog i uhićenog prethodnika Sanadera. Legitimnost joj se ponajprije osporava zbog toga što je u srpnju 2009. godine u Areni Zagreb na prilično čudan način izabrana za predsjednicu HDZ-a - bez konkurencije i brojanja glasova.

"Očekuju nas ozbiljni razgovori o opciji unutarstranačkih izbora, pri čemu ćemo morati konzultirati i stranačku bazu", kazao je listu visokopozicionirani HDZ-ovac. Trenutačno u stranci postoje i zagovornici i osporavatelji izbora unutar stranke prije parlamentarnih izbora, jer unutarnje izbore smatraju "bavljenjem samima sobom", prilikom čega se u javnost često iznosi i prljavo rublje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milinović brzo podvio rep

Da bi stvarno moglo doći do takvih izbora, govori i argument da je Kosor prilikom posjeta New Yorku kazala da će na HDZ-ovim izbornim listama biti "polovina ili više mladih ljudi", a to se čini neizvedivim bez provođenja unutarstranačkih izbora, navodi list.

Svakako je zanimljivo pitanje bi li se itko usudio kandidirati nasuprot Jadranki Kosor, s obzirom da konkurencija u HDZ-u za čelno mjesto nije uobičajena stvar. Kada je Sanader 2008. godine reizabran za šefa HDZ-a, nije imao protukandidata. Ako se sjetimo samo što se dogodilo nakon što je moćni lički HDZ-ovac Darko Milinović izrazio želju da dođe na čelo HDZ-a, teško da se može očekivati obrat u takvoj praksi. Naime, njegov visoki let nije bio dugog vijeka. Ubrzo je zašutio, a u medijima je znao tek ponavljati kako je odan predsjednici i kako uopće nema ambicije.

Vezani članci:

arti-201012100119006 arti-201010200047006 arti-201011190029006 arti-201012310170006 arti-201010130623006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo