IZBJEGNUTA TRAGEDIJA U ŠKOLI: / Dok su djeca bila na pauzi, srušio se strop na klupe

Image
Foto: Snimio čitatelj
18.5.2016.
12:29
Snimio čitatelj
VOYO logo

Stotine kilograma građevinske šute stropoštalo se po klupama i knjigama učenika u trenutku dok su bili na velikom odmoru, što ravnatelj Dominik Matković s pravom drži nevjerojatnom srećom u nesreći.

'Nismo ovo očekivali ni u najcrnjem snu'

"Što reći, šokiran sam kao i svi djelatnici škole, te sama djeca, koja su se uzrujala vidjevši nakon povratka s odmora prašnjave knjige i slomljene klupe u razredu. Nitko nije očekivao da će se ovo dogoditi; kosi krov u učionici saniran je prije dvadesetak godina, a onaj ravni, koji vlaži u nekim drugim učionicama, sredstvima Županije riješen je prije tri-četiri godine. Nije bilo nikakvih vanjskih znakova da bi se mogla dogoditi bilo kakva teža havarija", kazao je primjetno uznemireni ravnatelj škole izgrađene početkom šezdesetih godina prošlog stoljeća, kriveći u prvom redu neupitnu dotrajalost cijelog prosvjetnog zdanja, koje inače pohađa 320 učenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pohabanost je bila očekivana, te manji popravci, ali ovakvo nešto ni u najcrnjem snu", kazao je Matković objašnjavajući da je na objektu vidljiv stari način gradnje.

Image
Foto: Snimio čitatelj

Od mase koje je pala sa stropa klupa se prepolovila na pola

Zapaljeno računalo

Zvuk nalik na grmljavinu, koji je značio trenutno rušenje oveće površine stropa, čuli su djelatnici na nižim katovima, a profesorici informatike Mariji Muli čak se zapalilo računalo; zbog opreza uskoro je u školi isključena struja već tijekom policijskog očevida koji je uslijedio. Nastava je, dakako, prekinuta i upitno je hoće li se do kraja nastavne godine uopće održavati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnatelj kaže da o tome trebaju odlučiti stručnjaci.

Vinko Zulim, načelnik općine Seget za urušavanje stropa okrivio je bivšu vlast.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inspekcija zabranila rad škole?

Mirela Mula majka je učenice iz razreda učiteljice Milenke Ćurić, drugašice koja je izbjegla moguću tragediju u razredu.

"Ne mogu vam riječima opisati svoj šok, ne dolazi u obzir da moja kći više ide ovdje na nastavu! Prije dva mjeseca mi roditelji potpisali smo peticiju za obnovu školske zgrade, budući da je – po mojim neslužbenim saznanjima – rad u njoj poodavno zabranila Inspekcija rada, a sredstva za obnovu, namaknuta od EU fondova, stoje negdje zaključana. Zar se treba dogoditi tragedija da netko nas roditelje shvati ozbiljno?", kršila je ruke majka učenice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Snimio čitatelj

Inspekcija zatvorila dio Osnovne škole Dobri!

Image

Inspekcija zatvorila dio Osnovne škole Dobri!

Image

Inspekcija zatvorila dio Osnovne škole Dobri!

Dvorani vrijednoj 14 milijuna kuna, staroj 4 godine, prijeti urušavanje!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo