nakon tri dana borbe / Odlične vijesti iz Splita: Liječnici su malene Talijane uspješno skinuli s respiratora, dišu samostalno!

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

MR mozga koji je u srijedu napravljen kod djece pokazao je i kod dječaka i kod djevojčice određene promjene na mozgu

16.8.2019.
18:18
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Odlične vijesti stižu iz splitske bolnice: liječnici su malene Talijane otrovane ugljikovim monoksidom na jedrenjaku Atlantia uspješno skinuli s respiratora.

Nakon tri dana petogodišnji dječak i njegova 14-godišnja sestra, koji se liječe na Jedinici intenzivnog liječenja djece u KBC-u Split, dišu samostalno, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, MR mozga koji je u srijedu napravljen kod djece pokazao je i kod dječaka i kod djevojčice određene promjene na mozgu, a te su promjene nastale kao posljedica udisanja ugljikova monoksida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I prije tragedije brod imao problema s agregatom

Brod Atlantia isplovio je iz Omiša za Split. Tamo su se ukrcali talijanski turisti te otplovili do Milne na Braču. Nakon toga odredište im je bilo Vis, a u ponedjeljak navečer stigli su na Hvar. U utorak isplovljavaju. Zbog tragedije na brodu, smrti talijanskog turista i teških zdravstvenih problema ostalih petero putnika, vraćaju se u hvarsku luku.

Kako neslužbeno doznajemo, brod Atlantia imao je još prošli tjedan problema s agregatom na vezu na Visu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atlantia je prošla tehničke preglede i imala valjane isprave za nautički turizam. No, kvar nije bio prijavljen, a ugradnja neovlaštene opreme automatski znači suspenziju plovidbene isprave. 

Za ugradnju agregata morali su imati odobrenje

"Ugradnja benzinskog agregata, ako je to istina, podložna je posebnim odobrenjima za sam agregat, izvedbu, njegov smještaj, ventilaciju, protupožarnu zaštitu, izvedbu ispuha  itd. Ta stvar nažalost nije bila regulirana, nije bila prijavljena ni Ministarstvu ni Hrvatskom registru", rekao je Andro Vidjak, pomoćnik ravnatelja Hrvatskog registra brodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neispravno postavljen benzinski agregat ispunio je brod ugljikovim monoksidom koji je teško otrovao dvoje djece i usmrtio njihova oca.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo