jedna kolona /

Iz Škorinog pokreta prozivaju: 'Iznenadna sloga u Jasenovcu podudara se s izbornom godinom'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Tko se kome tu ispričao i tko je pred kim položio ispit "antifašističke ispravnosti"? pitaju u Domovinskom pokretu

22.4.2020.
9:49
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Obilježava se 75 godina od proboja iz ustaškog logora Jasenovac, a iz Domovinskog pokreta Miroslava Škore pozdravili su jednu kolonu u Jasenovcu, s nadom i željom, poručili su, da se u svim prigodama kada se komemorira žrtve totalitarnih režima formira uvijek jedna kolona hrvatskog zajedništva i pijeteta prema tim žrtvama.

"Obljetnica je posebna je i po tome što će se državni vrh nakon pet godina pojaviti zajedno, a odjednom niti predstavnici žrtava nemaju ništa protiv komemoriranja s predstavnicima HDZ-ove vlasti, kojoj su još lani spočitavali toleriranje ustaštva, dijeleći se u dvije, pa i tri kolone. Bilo bi to još ljepše da svima nije jasno kako se iznenadna sloga podudara s izbornom godinom. Tko se tu kome priklonio: vlasti onima koji su je klevetali, ili "klevetnici" vlastima? Tko se kome tu ispričao i tko je pred kim položio ispit "antifašističke ispravnosti"?", poručuju iz Domovinskog pokreta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Jasenovac, navode, imaju poruku. 

"Moderna Hrvatska nije sljednik niti jednog zločinačkog režima. Nastala je 1990. godine, a u ishodištu suverene države i slobode su Domovinski rat i plebiscitarna volja hrvatskog naroda. Domovinski pokret podržava rad istraživača i znanstvenika koji žele saznati pravu istinu o Jasenovcu i tako pomoći s hrvatskog imena skinuti ljagu, koju nam razni falsifikatori povijesti besramno podmeću.

Na današnji dan važno je podsjetiti kako se o Jasenovcu desetljećima nije smjelo istraživati, a prvi hrvatski predsjednik je zbog hrabrosti da preispituje tu temu završio u zatvoru. Stoga nam je dužnost, i tri četvrt stoljeća nakon sramotnog razdoblja, podsjećati na nj i boriti se za istinu, koju trebaju prije svega prihvatiti naši susjedi s one strane Save i Dunava", navode u Domovinskom pokretu i prozivaju predstavnike vlasti Srba. 

"Aleksandar Vučić, Ivica Dačić, Milorad Dodik i njima slični sustavno i kontinuirano godinama blate Hrvate, prikazujući nas kao zločinački i fašistički narod. Uveličavaju broj srpskih žrtava, napuhujući ga do pola milijuna, kao relikt službenih jugoslavenskih pseudostatistika o čak 700 tisuća ubijenih. Otvaraju kontroverzne izložbe po svijetu, provodeći kulturni rat, nazivaju kardinala Stepinca ustaškim vikarom, a Hrvate nacističkim satelitima. Čak su pokušali nenajavljeno svoje vojnike ubaciti u našu zemlju. Reakcija hrvatskih vlasti obično bude mlaka ili nikakva. Dokad ćemo tako savijati kičmu pred onima čija je otadžbina prva proglašena ''Judenfrei'' i koja je imala ''kombi'' plinsku komoru?", zaključuju u Domovinskom pokretu

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo