Veliki uspjeh / Iz Rugvice za London: Pogledajte hrvatske prozore kroz koje će gledati britanska elita!

Tvrtka koja ih proizvodi, zadužena je za pročelje najviše stambene zgrade u Europi

5.10.2019.
15:25
VOYO logo

Fasada najvećeg stambenog nebodera u Europi, zgrade u Londonu, napravljena je u Rugvici. Stakleno pročelje kamionima se prevozi u Veliku Britaniju. 

Prozori kroz koje će gledati stanovnici jednog od najelitnijih londonskih kvartova dolaze iz Rugvice, općine u Zagrebačkoj županiji.Tvrtka koja ih proizvodi, zadužena je za pročelje najviše stambene zgrade u Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Radi se o vanjskoj ovojnici zgrade ukupne površine 50 tisuća kvadratnih metara. Gdje se nalazi cca 8300 standardnih elemenata", govori Luka Fukat, voditelj kontrole proizvodnje.

Hrvatska od prizemlja do krova

Zgrada se nalazi u poslovnom dijelu Londona, a fasada je hrvatska od prizemlja pa do krova! Kada bude gotova imat će 75 katova i 752 stana. Riječ je o luksuznom neboderu koji će imati vlastitu kino dvoranu, vrt, teretanu, virtualno golf igralište, dok će se na vrhu nalaziti terasa s pogledom na cijeli London. U Rugvici se već dvije godine prozvode paneli od kojih se sastavlja pročelje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Obzirom da je lokacija u strogom poslovnom centru Londona nemamo puno skladišnog prostora i bitan je just in time sistem dopreme elemenata na gradilište.
 Sistem se odvija kamionima i sami prijevo od Rugvice do Londona traje do tri dana", dodaje Fukat.

Nije ovo prvi projekt koji imaju u Velikoj Britaniji - rade paralelno na njih nekoliko diljem Otoka. Od studentskih domova pa do stambenih zgrada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Europi smo među tri najbolje firme koje se bave poslom kojim se bavimo. U svijetu naravno ima puno većih firmi i većih projekata, ali jedino tako možemo rasti tako da konstatno rastemo i konstantno se širimo", kaže za RTL Danas voditeljica marketinga Ana Ljevar.

Tvrtka trenutačno ima oko 300 zaposlenih u proizvodnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovoj firmi koja radi sa staklom samo su dva školovana staklara. 

"S obzirom da je jako teško upisati se u srednju školu za staklara, evo kolega i ja smo, ja sam u branši od početaka, a kolega je išao u druge djelatnosti i sad se vratio.
Jako smo istrebljeni ko lički medvjedi", kroz šalu govori staklar Ivica. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najsuvremeniji strojevi

Zato svi radnici prolaze edukaciju kako bi radili na najsuvremenijim strojevima.

"Planiramo se i dalje širiti jer uvijek možemo postići više, ići na veće projekte i na veća tržišta", kaže Ljevar. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svojedobno su čak kupili avion kako bi iskoristili propeler za testiranje pročelja na udare jakog vjetra. Testirali su tako i pročelje stanice zagrebačke žičare. Paneli za prvu i posljednju stanicu stoje tik do onih za velebni neboder u Londonu, a mi smo dobili ekskluzivnu priliku vidjeti kako izgledaju.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo