Iz plinospremnika istječe plin pomiješan s vodom

26.3.2010.
0:42
VOYO logo

Sitna pukotina na plinospremi iznad Marine Veruda nastala je prije dva dana, a danas se oko 15 sati proširila i izazvala istjecanje vode iz plinospreme, kazao je direktor Plinare Pula Dean Kocijančić. Opasnosti nema, ističe Kocijančić, koji kaže da se trenutno radi na sanaciji pukotine.

Međutim, zbog mirisa plina, među građanima tog dijela Pule nastala je panika, piše 24 sata. Evakuirano je sedam obitelji koje žive u neposrednoj blizini plinare. Iako nema opasnosti od eksplozije, ne zna se kada će se moći vratiti svojim kućama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dotrajala plinosprema u funkciji je od 1912. godine. U spremniku se nalazi 12.000 kubika plina, a iznad je 7.000 kubika vode. Budući da treba čekati da istekne 3.000 kubika vode kako bi se sanirala pukotina, radovi su odgođeni za petak ujutro.

Iz Stožera za zaštitu i spašavanje grada Pule obavjestili su građane da zbog potrebe hitne sanacije plinospreme postoji mogućnost poteškoća u opskrbi gradskim plinom. Umoljavaju se svi potrošači da potrošnju gradskog plina svedu na minimum do okončanja sanacije navedene plinospreme, stoji u priopćenju pulskog Stožera za zaštitu i spašavanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo