OGLASIO SE BEROŠ / Iz Ministarstva zdravstva poručili da su se sastali s 'hitnjacima': 'Pitanje radnog staža tek je jedan segment složene problematike'

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Tijekom današnjeg produktivnog sastanka razmatrano je više modela unapređenja položaja djelatnika hitne medicinske službe, stoji u prioćenju.

19.4.2022.
16:15
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Predstavnici hitnih medicinskih službi bili su na sastanku u Ministarstvu zdravstva te iznijeli probleme i prijedloge rješenja, a osobito beneficiranog radnog staža. Priopćili su to iz Ministarstva te dodali da podržavaju njihove zahtjeve.

"Zahtjevi predstavnika hitne medicinske službe su opravdani jer su usmjereni prema dobrobiti pacijenta kao i djelatnika, no trebamo ih uklopiti u objektivne mogućnosti cjelokupnog zdravstvenog sustava te s tim ciljem nastavljamo konstruktivne razgovore", - rekao je ministar zdravstva Vili Beroš poslije susreta s predstavnicima hitne medicinske službe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Beroš je dodao da su saslušali predstavnike hitne medicinske službe koji su iznijeli probleme i prijedloge rješenja tih pitanja, posebno beneficiranog radnog staža za zaposlenike.

Image
U 13 SATI /

Danas prosvjed 'hitnjaka' na Markovom trgu: 'Tražimo beneficirani radni staž, jedina smo žurna služba u Hrvatskoj bez njega'

Image
U 13 SATI /

Danas prosvjed 'hitnjaka' na Markovom trgu: 'Tražimo beneficirani radni staž, jedina smo žurna služba u Hrvatskoj bez njega'

"Međutim, pitanje radnog staža tek je jedan segment složene problematike naših 'hitnjaka' čiji posao je među najzahtjevnijima u zdravstvenom sustavu. Stoga podržavamo njihove zahtjeve za uvrštavanje na listu djelatnosti s beneficiranim radnim stažem", izjavio je ministar Beroš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od ranije je poznato da to pitanje ne može izravno regulirati Ministarstvo zdravstva budući da je isto u nadležnosti Ministarstva rada. No, tijekom današnjeg produktivnog sastanka razmatrano je više modela unapređenja položaja djelatnika hitne medicinske službe, stoji u prioćenju.

"Evaluirali smo sve mogućnosti rješavanja svih elemenata važnih za pružanje kvalitetne hitne pomoći pacijentima i osiguranje primjerenih uvjeta rada djelatnicima. Moramo o svemu konstruktivno razgovarati i zajednički pronalaziti prihvatljiva rješenja u skladu s objektivnim mogućnostima zdravstvenog sustava", dodao je ministar zdravstva. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slijede koordinirani operativni koraci na realizaciji zajedničkih ciljeva kako bi se maksimalno olakšalo djelatnicima hitne medicinske službe obavljanje ovog iznimno značajnog posla na dobrobit naših građana, zaključili su iz Ministarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo