Akcija 'Moje je srce veliko': /

Iz Irske, s ljubavlju: Hrvati sa Zelenog otoka prikupili poklone za štićenike Dječjeg sela Ladimirevci

Hrvati u potrazi za boljim životom izvan Hrvatske, nisu zaboravili svoju domovinu, pa su darove za djecu bez roditeljske skrbi prikupljali od Corka do Dublina.

19.12.2016.
19:24
VOYO logo

Velik broj hrvatskih iseljenika u Irskoj, iako su možda i zauvijek otišli iz svoje domovine, nisu zaboravili na Hrvatsku. Stoga su pokrenuli humanitarnu akciju "Moje je srce veliko", čija je ideja prikupiti darove iz svih krajeva Irske za stićenike Dječjeg sela Ladimirevci.

Šareni božićni paketi, pažljivo su pakirani u dalekoj Irskoj. Odredište im je SOS dječje Selo Ladimirevci u Slavoniji, gdje će vratiti osmijehe na mnoga dječja lica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Humanitarna akcija ‘Moje je srce veliko’ organizirana je od strane naših ljudi u Irskoj za SOS selo u Ladimirevcima”, objašnjava Vedran Šolitić, hrvatski iseljenik u Irskoj

U SOS dječjem selu Ladimirevci živi 64 djece bez roditelja koji će dobiti darove iz Irske. No valja kazati da ni njihove SOS majke nisu zaboravljene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Prije svega treba reći da su oni pri prikupljanju darova pristupili vrlo ozbiljno, tako da su dobili podatke o dobi i spolu djece kako bi baš za njih mogli izabrati specifični poklon”, kazao je Zoran Relić.

No darovi iz Irske, moraju nekako i doći do Ladimirevaca. Marko Gragar, iseljenik u Irskoj, izjavio je da, kada su vidjeli koliko su poklona skupili, veći je problem bio kako ih prevesti do Hrvatske.

Bobru božićnu želju naših Iraca prepoznali su u Zračnoj luci Osijek.

"Darovi će doletjeti zrakoplovom. 300 kilorama, u 12 paketa. Nama je drago što smo mali kotačić u svemu tome", objasnio je Domagoj Marinić, direktor Zračne luke Osijek

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako će avionima letjeti i darovi, a ne samo Lege na putu za Irsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo