najavljena obnova / Iz Grada o Gredelju: 'Do urušavanja je došlo na jednom od objekata zbog dotrajalosti'

Image
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević najavio je revitalizaciju Gredelja u sklopu velikog projekta Paromlin

1.6.2022.
20:39
Slaven Branislav Babic/PIXSELL
VOYO logo

Danas se u Zagrebu oko 14:35 sati urušio dio krova nekadašnje tvornice Gredelj u naselju Trnje. Građani su čuli veliku buku. Čim je zagrebačka policija dobila dojavu, odmah su izašli na teren.

Tvornica je i dalje u vlasništvu Grada Zagreba te je nedavno najavljena obnova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Do urušavanja je došlo na jednom od objekata, koliko znamo zbog dotrajalosti. Tim više je važno da krenemo u revitalizaciju stare industrijske baštine”, kazala je glasnogovornica Gradske Uprave Dinke Živalj za Telegram.

Prema njenim riječima, na teren su uz policiju odmah izašli i psi kako bi pregledali razrušene dijelove, no to je tek rutinski pregled jer ondje već dugo nitko ne boravi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući da je tvornica dosta dugo prazna, Grad ne očekuje materijalnu štetu. Živalj je istaknula da će prostori do obnove biti ograđeni i pod ključem.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević u intervjuu za Hinu povodom godinu dana na vlasti najavio je revitalizaciju Gredelja u sklopu velikog projekta Paromlin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomašević je kazao kako planiraju u Paromlinu napraviti centralnu gradsku knjižnicu. “Bit će to multifunkcionalni društveno-kulturno-obrazovni centar Zagreba i to na prostoru industrijske baštine”, kazao je gradonačelnik dodavši kako će to biti financirano EU fondovima.

“To je projekt koji će cijeli prostor tog dijela grada u Trnju promijeniti. To otvara prostor za revitalizaciju cijelog Gredelja, a krenuli smo i s pripremama vezano za zemljište Zagrepčanke i Bloka Badel. Idemo revitalizirati zemljišta koja su nekoliko desetljeća bila ‘mrtvi kapital’ Grada. Tu onda ima mjesta i za priuštivo stanovanje, različite društvene sadržaje ali i komercijalne kako bi našli balans za financijsku održivost tih projekata”, izjavio je Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo