Teška bolest bivšeg premijera / Ivo Sanader ima karcinom: evo kako su vijest primili njegovi nekadašnji suradnici

Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader teško je bolestan, objavio je to medicinski vještak koji je detaljno proučio zdravstveni karton nekad najmoćnijeg hrvatskog političara

18.10.2016.
18:54
VOYO logo
Image
suđenje odgođeno zbog bolesti /

Ivi Sanaderu dijagnosticiran karcinom prostate, danas bi trebao na operaciju

Image
suđenje odgođeno zbog bolesti /

Ivi Sanaderu dijagnosticiran karcinom prostate, danas bi trebao na operaciju

Stolac na Županijskom sudu za optuženog Ivu Sanadera bio je prazan još 12. rujna.

"Bit će podvrgnut početkom 10. mjeseca operativnom zahvatu. I nije u mogućnosti dolazaiti na raspravu u to vrijeme", rekla je tada Sanaderova odvjetnica Jadranka Sloković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gotovo 40 dana poslije, isti prizor. Zbog teškog zdravstvenog stanja odgođen je očekivani nastavak suđenja. 

"Iz današnje potvrde sa Klinike za urologiju vidi se da će optuženi biti operiran 18.10.2016. godine. Na njegovu raspravnu sposobnost od značajnog utjecaja bit će postoperativni patohistološki nalazi o raširenosti tumora unutar prostate, kao i eventualnim metastazama na limfnim čvorovima, skeletu ili drugim dijelovima tijela", rekao je Tomislav Dujmenović, sudski vještak urolog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na zakazanom ročištu bio je i jedan od Sanaderovih najbližih suradnika Berislav Rončević, a vijest o bolesti se proširila političkim kuloarima.

"Želim mu ozdravljenje, što drugo mogu bolesnom čovjeku. Šokira me takva vijest za svakog čovjeka. Bolesnog", poručio je Ante Sanader, predsjednik Splitsko-dalmatinskog HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši predsjednik HDZ-a jučer je primljen u KBC Zagreb, a za danas je zakazana operacija. 

"Tumor prostate najčešće nije fudrojantna bolest koja naglo napreduje, danas imamo brojne uspješne metode liječenja. Oporovak nakon svake operacije, ako ne uslijede komplikacije, računa se 6-8 tjedana", objasnio je Doc.dr.sc. Hrvoje Šobat, specijalist radioterapije i onkologije

Tekst se nastavlja ispod oglasa

USKOK tereti Sanadera i druge optuženike za izvlačenje više od 70 milijuna kuna iz državnih institucija i tvrtki kako bi financirali crne fondove HDZ-a. Prvu osuđujuću presudu ukinuo je Vrhovni sud. Novo ročište sazvano je za 21. prosinca. Tada će se procijeniti je li Sanader uopće sposoban za suđenje.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo