Ivo Sanader opet u Nedjeljom u 2

Premda se još nisu slegle reakcije na njegovo prošlotjedno gostovanje kod Aleksandra Stankovića, Ivu Sanadera opet ćemo gledati u Nedjeljom u 2.

3.10.2012.
9:15
VOYO logo

Za četiri dana nasuprot Stankoviću će u HTV-ovom studiju sjediti još jedan nekadašnji predsjednik vlade, Slovenac Borut Pahor , a Sanader će, prema neslužbenim informacijama, biti jedan od sugovornika u prigodnom uvodnom prilogu.

Njih su dvojica, dok su bili na vlasti, imali vrlo burne odnose. Slovenija je u to vrijeme zbog Piranskog zaljeva blokirala hrvatske pristupne pregovore, a Pahor se u kasnijim intervjuima žalio da mu je Sanader prijetio da će, u slučaju izostanka dogovora, preko svojih veza i prijatelja u međunarodnoj politici, svejedno postići ono što želi. Međutim, Sanader u tome nije uspio nego je u srpnju 2009. podnio ostavku na premijersku dužnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'HTV ne može preuzeti ulogu etičke policije'

"Kao prvo, za Sanaderovim je nastupom postojao ogroman interes javnosti. Nedjeljom u 2 je sa 17 posto gledanosti i 60 posto sharea bio najgledaniji sadržaj dana, ali i tjedna. Iza su i turske serije i Larin izbor. Drugo, HTV ne može preuzeti ulogu etičke policije ili vijeća za politički i javni moral, jer tko bi i po kojim kriterijima onda uopće nastupao kod nas.

Ivo Sanader je bivši premijer koji čeka pravomoćnu presudu, do tada je pred zakonom nevin i ima pravo javnog govora. Tko ga nije želio slušati – nije morao. A oni koji su htjeli, mogli su se na sat vremena suočiti s prošlošću. Zabrana ili ograničavanje njegova nastupa značilo bi povratak u prošlost i instaliranje već viđenog modela ovladavanja medijima", rekla je za Novi listSanja Mikleušević Pavić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Onima koji se zgražaju nad Sanaderovim dolaskom na HTV, odgovara pitanjem – gdje su bili i što su govorili kada je on bio na vrhuncu moći.

Dokumentarac o Sanaderu

Novinarka Anka Bilić Keserović autorica je dokumentarnog filma o Sanaderu koji bi HTV trebao prikazati nakon njegove prve presude, one u vezi s Hypom i MOL-om, koja se očekuje početkom studenoga. Film se u dva dijela bavi Sanaderovim političkim usponom i padom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo