'Ivo je uvijek bio pažljiv'

Pošten, pristupačan, skroman, zabavan, duhovit, riječi su kojima svoga rođaka Ivu Josipovića opisuje Merli Mihajlović.

29.12.2009.
13:26
VOYO logo

Nakon dvojice ministara, dr. Mate Granića i dr. Jure Radića, Baška Voda je na najboljem putu da iznjedri i trećeg hrvatskog predsjednika - dr. Ivu Josipovića.

Tome bi se veselila većina mještana koja ga je podržala u nedjelju, a posebno šira obitelj. Među njima je Josipovićeva prva rodica Merli Mihajlović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas ću ja njega zvati i čestitati mu na pobjedi. On će biti predsjednik, sigurna sam, jer je najbolji, a i najbolje za Hrvatsku. I ostali kandidati su mi dragi, osim jednog, ali ne bih sad o tome. Ne želim ništa ružno", rekla je Merli Slobodnoj Dalmaciji.

S Ivom se, kaže, viđa svakog ljeta, kada dođe na odmor u Bašku Vodu. Ovo ljeto se, kako joj se čini, najduže odmarao, desetak dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najviše ga se sjećam iz djetinjstva. Igrali bismo se zajedno. Nije nikada tukao djevojčice, uvijek je bio pažljiv. Dvije je godine mlađi od mene, a učio me je igrati šah. Bio je odličan, mislim da je osvojio i neke medalje. Ipak nam se najdraže bilo uvući na šufit babe Milke rođ. Staničić.

Pregledali bi stare stvari, a u jednom sanduku baba je spremala sve isječke Gričke vještice iz Slobodne Dalmacije. Mi bismo to našli i čitali. Mislim da je to još 'živo' u babinoj kući. Onda bismo zajedno otišli na kupanje", prisjetila se djetinjstva Josipovićeva rodica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iznad baškovodske rive, na Rogaču, Ivina je obiteljska kuća, koju mu je otac sagradio još 70-ih godina. Lijepa kuća na uzvisini s prekrasnim pogledom na Bašku Vodu, vrlo je jednostavna. Unutra je, kaže Merli, još skromnije uređena.

"Takav je Ivo, kao i njegovi roditelji. Otac, također pravnik, otišao je živjeti u Zagreb čim se oženio. Takav skroman će Ivo i ostati. Zato ima puno prijatelja. Fantastičan je čovjek, zabavan, duhovit, možda se malo preozbiljno držao u kampanji, ali on je znatno ležerniji i pristupačan čovjek. Svi ga u Baškoj Vodi podržavaju i ima puno prijatelja, iako ovdje ne živi", rekla je Merli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bi potvrdila poštenje svog rođak Ive, Merli je navela primjer kada je maslinik prodao građevinskom poduzetniku Žulju i od njega zatražio da mu sav novac isplati preko računa, tako da je na svaku kunu morao biti plaćen porez.

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo