nove informacije / Ivica Todorić već je razriješen s pozicije prvog čovjeka Agrokora? Sberbanka preuzima nadzor Agrokora

Image
Foto: Ivo Čagalj/Robert Anić/PIXSELL

Nepovjerenje Sberbanke u Agrokor i Ivicu Todorića je toliko da novac zapravo ide dijelu dobavljača kojima se najviše duguje

17.3.2017.
12:54
Ivo Čagalj/Robert Anić/PIXSELL
VOYO logo

Kako N1 neslužbeno doznaje, Agrokor je sa Sberbankom dogovorio novi kredit. Prva tranša je 60 milijuna eura. No, nepovjerenje Sberbanke u Agrokor i Ivicu Todorića je toliko da novac zapravo ide dijelu dobavljača kojima se najviše duguje. Kako saznaje N1 transakcija se radi putem posebnog Escrow računa.

PROČITAJTE JOŠ:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj se račun otvara isključivo za jednu, određenu transakciju te se poslije zatvara.

U konkretnom slučaju ovo možemo gledati kao svojevrsni namjenski kredit Sberbanke Agrokoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz poruka vladajućih posljednjih dana koji su govorili kako im cilj nije sačuvati vlasnika, već sustav, te potvrđenih sastanaka Vlade i Sberbanke može se iščitati da Vlada zastupa one kojima je Agrokor najviše dužan, a ruska banka ne daje novac direktno Agrokoru, već sama plaća njegove dugove. Sberbank već sad kontrolira Agrokorove financijske poslove.

Na ovo se može gledati kao na svojevrsno razrješenje Ivice Todorića, a Sberbanka zainteresirana je za preuzimanjem nadzora nad restrukturiranjem Agrokora, piše N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo