ZAŠTO JE TODORIĆ TRAŽIO POMOĆ OD CRKVE? /

'Samo nekoliko dana prije predaje razgovarao je s hrvatskim svećenikom u Londonu'

Image
Foto: Pixsell

Ivica Todorić navodno je desetak dana prije no što se predao londonskoj policiji od crkvenh krugova tražio pomoć oko pronalaženja smještaja u britanskoj prijestolnici.

16.11.2017.
21:27
Pixsell
VOYO logo

Kako piše Jutarnji list, s jednim utjecajnim hrvatskim svećenikom kontaktirala je Todorićeva supruga VesnaTodorić. Navodno se taj kontakt dogodio nekoliko dana prije njegovog javljanja londonskoj policiji, dok je Todorić još uvijek bio smještan kod srpskog tajkuna MiroslavaMiškovića.

"Tu su adresu mediji brzo pronašli i Ivica je počeo tražiti novi smještaj. Budući da u Londonu postoji Hrvatska katolička misija, to je bila prva adresa. Uz to, pokušala je saznati postoje li i drugi hrvatski svećenici koji su u Londonu kako bi mu pomogli oko smještaja. Pravnu zaštitu ili neki drugi oblik pomoći nije tražila", rekao je neimenovani izvor za Jutarnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voditelj Hrvatske katoličke misije u Londonu fra LjubomirŠimunović te informacije niti demantira niti potvrđuje.

"U više od deset godina pastoralnoga djelovanja u Velikoj Britaniji dnevno se susrećem s brojnim članovima Hrvatske katoličke misije u Londonu, ali i s mnogim građanima Hrvatske i drugih zemalja koji samo povremeno prolaze ili borave u Velikoj Britaniju. Kao svećenik, svakome od njih prilazim s istom otvorenošću i željom za duhovnom potporom", rekao je za Jutarnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo