'POZDRAVLJAM IMOTSKU KRAJINU' / Nezaboravno predstavljanje u Saboru: 'Ja sam Kukavica, ali vidjet ćete da se ne bojim'

'Koristim ovu priliku da kažem nešto o sebi. Dolazim iz Imotskog', rekao je i dodao da će iskoristiti priliku da pozdravi Imotsku krajinu

17.5.2024.
11:27
VOYO logo

Ivica Kukavica iz Domovinskog pokreta imao je danas monološku premijeru u Hrvatskom saboru. Kao novo lice, pobrinuo se da se odmah zapamti njegov lik te da odmah pokaže da njegovo prezime nije znakovito.

"Moje prezime je Kukavica, ali vidjet ćete da se ne bojim", rekao je u petak u Saboru. Njegovo govor krenuo je ovako:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Koristim ovu priliku da kažem nešto o sebi. Dolazim iz Imotskog", rekao je i dodao da će iskoristiti priliku da pozdravi Imotsku krajinu.

"Ono što mene definira kao osobu je da sam umirovljeni časnik elitne 4. gardijske brigade i vrlo jasno ću reći da dolazim s desnog političkog spektra", rekao je i dodao da ga je politika počela interesirati 2017. godine jer je shvatio da desnice nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
UŽIVO: ŠOU U SABORU /

Plenković se vratio u sabornicu, Pupovac: 'Ovu Vladu ne možemo podržati'. Rasprava će trajati još 11 sati?

Image
UŽIVO: ŠOU U SABORU /

Plenković se vratio u sabornicu, Pupovac: 'Ovu Vladu ne možemo podržati'. Rasprava će trajati još 11 sati?

"Kada slušam o nekoj ugroženosti, ja mogu reći da je svih godina bila ugrožena desnica jer je nije bilo. Bilo je pokušaja. Tu je nastao DP. Smiješno mi je slušati da smo prevarili birače. DP je dobio značajnu podršku. Ja razumijem i gorčinu i žuč. DP nije imao priliku, jedino je imao priliku u Vukovaru. Meni su zasmetale etikete crnokošuljaši", rekao Kukavica.

"Ja ne znam hoćemo li mi uspjeti sve ispuniti. Tko je vidoviti Milan ovdje. Mi smo tu i učinit ćemo sve".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svom govoru naglasio je i kako je igrao nogomet, ali i da je volontirao u Petrinji nakon potresa.

Inače, Kukavica se na svom Facebook profilu već požalio kako javnost kritizira Domovinski pokret nakon izbora. Zasmetalo mu je što misle da ih zanimaju samo fotelje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kolika rijeka žuči se prosula na Domovinski pokret i predsjednika Ivana Penavu.Politička segregacija, talibanizacija, kriminalna organizacija, radikalna desnica, raspasti će se, samo ih fotelje zanimaju....To su samo neki od epiteta koje sam čitao u političkom i javnom prostoru protekla dva tjedna.Nitko od vas i nas nije iznad hrvatskog naroda, a naš narod je jasno u izborima rekao da želi zaokret nacionalne politike prema desno. Iz toga razloga i jesmo treća stranka u Hrvatskoj po snazi. Svoje osobne i političke frustracije ostavite sa strane jer tako se ne vodi i ne voli ova država. Mi imamo političku odgovornost, i ne bojimo se toga izazova, a svi ovi napadi su mi jasan pokazatelj da smo na pravom putu. P.S. Nisam vidio SDSS na proslavi u Okučanima. To najviše govori o njima i onima koji ih tako gorljivo 'zastupaju'", napisao je Kukavica.

"Rame uz rame našeg najpopularnijeg saborskog zastupnika Stipe Mlinarića Ćipe", ponosno je otkrio Kukavica kada se našao na listi DP-a prije izbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije Sabora bio je nezavisni vijećnik u Skupštini Splitsko-dalmatinske županije.

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo