igra prijestolja u sdp-u /

Marković i Matić otkrili da neće u utrku za šefa SDP-a: 'Kandidirat ćemo se za Predsjedništvo'

U rujnu su izbori za novog šefa ili šeficu stranke, a do kraja srpnja oni koji se misle kandidirat moraju to objaviti

9.7.2020.
22:22
VOYO logo

Igra prijestolja u drugoj najvećoj stranci počela je odmah u, za njih, tužnoj nedjeljnoj izbornoj noći. Dok su neki ubijali tugu za šankom, drugi su već krenuli s kombinacijama. U rujnu su izbori za novog šefa ili šeficu stranke, a do kraja srpnja oni koji se misle kandidirat moraju to objaviti.

Prvi je danas to učinio Peđa Grbin, koji je preferencijskim glasovima ušao u Sabor s 14. mjesta. Grbinu stiže podrška od brojnih SDP-ovaca, među njima i Siniše Hajdaša Dončića i europarlamntarke Biljane Borzan, za koje se nagađalo da bi mogli biti kandidati, ali su odustali.

Još uvijek nije odustao mladi gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić koji nije demantirao da ima ambicije biti predsjednik SDP-a, a nije to još demantirao ni SDPov Zvonimir Mršić, bivši šef uprave Podravke.

Dio SDP-ovaca smatra da ne bi bilo loše ponuditi nešto potpuno neočekivano. Možda je to mladi i popularni gradonačelnik Ploča, kiruru, Mišo Krstičeviću, koji se isto još uvijek premišlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mi u Direktu pitali smo još dvoje popularnih SDP-ovaca, Ivanu Marković načelnicu Supetra i SDP-ovo europarlamentarca Freda Matića imaju li oni ambicija ići u utrku za čelno mjesto u stranci. 

''Neću se kandidirati za predsjednika SDP-a, ali ću se svakako kandidirati za člana Predsjedništva. Bio sam i u prošlom sazivu član Predsjedništva, ustvari još uvijek sam član Predsjedništva i volio bih vidjeti što članovi SDP-a misle o mome radu u proteklom razdoblju", kazao je Matić.

Na upit hoće li Peđa Grbin imati njegovu podršku, kazao je: ''Ja ne mogu, kao što bi rekao Karlo Ressler, ne mogu nikome dati bianco podršku, moram vidjeti tko će se sve kandidirati''.

''Neću se kandidirati za predsjednicu SDP-a, ali ću se sigurno kandidirati za jednu od važnijih funkcija u SDP-u jer želim biti kotač promjena u stranci i graditi SDP onako kako ga ja vidim i kako smatram da treba izgledati'', kazala je načelnica Supetra i dodala: 

''Pa mislim da se u ovom trenutku treba prestati pričati o kandidatu kao pripadniku neke struje ili projektu neke grupacije. Što se tiče Peđe, smatram da je veliki radnik, da je dobar kandidat i evo, vidjet ćemo još kojih će kandidata biti''.

Grbin je za RTL Danas kazao kako se nada da neće biti jedini kandidat u utrci za novog šefa SDP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mišo Krstičević je jedan pozitivan lik, sviđaju mi se njegovi nastupi. Mislim da je svojim idejama i stavovima jedan od onih s kojima ću u budućnost graditi novi SDP, kazao je Grbin dodajući da ga vidi u svom timu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo