Ivan Lovrinović: Sastanak na jugu zvuči misteriozno, ali ne može Petrov stalno trčkarati u Zagreb

Image
Foto: Pixsell, Patrik Maček

Iako sastanak HDZ-a i Mosta zvuči misteriozno, Ivan Lovrinović iz Mosta ističe da nije tajan i da bi Most isti potez napravio kada bi to tražio SDP.

4.12.2015.
9:53
Pixsell, Patrik Maček
VOYO logo

"Zvuči misteriozno zašto jug Hrvatske, ali Božo Petrov je iz Metkovića, ne može svaki dan trčkarati za Zagreb", riječi su kojima je sastanak na jugu Hrvatske Mosta i Domoljubne koalicije prokomentirao Ivan Lovrinović iz Mosta u HRT-ovoj emisiji Poligraf. Lovrinović je podsjetio da su sve strane i dosad razgovarale odvojeno, te istaknuo da ako to bude potrebno i SDP-u, da će Most razgovarati i s njima posebno, prije sastanka u ponedjeljak. Također je dodao da sastanci nisu tajni.

Peđa Grbin (SDP) izjavio je da SDP-u za sada ne trebaju dodatne konzultacije, ali i da ga konzultacije s HDZ-om ne čude jer Karamarku trebaju dodatne konzultacije za svaki korak koji će učiniti. Politički analitičar Žarko Puhovski je kazao kako Most ne shvaća da su dvije velike koalicije izabrane da bi bile u sukobu te da zbog svog nerazumijevanja ima pogrešan koncept spajanja nespojivog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nešto ne štima s vodstvom HDZ-a i SDP-a

Lovrinović je u HRT-ovom Poligrafu kazao kako po njegovom mišljenju problem u vodstvima HDZ-a i SDP-a koji inače imaju izvrsne stručnjake. Naglasio je da se Most ne boji novih izbora, jer građani shvaćaju kako se ponašaju dvije velike stranke.

Puhovski smatra da je predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović napravila veliku grešku jer je prerano sazvala Sabor, sa čime se slaže i Peđa Grbin. Vladimir Šeks, savjetnik predsjednice kaže da nema relativnog pobjednika i podsjeća na famoznu brojku 76. Ne slaže se s konstatacijom Peđe Grbina da predsjednica ima samo deklarativnu ulogu u izborima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, nakon propalog konstituiranja Sabora, Most je obje velike koalicije pozvao za zajednički stol, a HDZ je zatražio sastanak prije toga. U ponedjeljak bi se trebale održati i konzultacije kod predsjednice.

Image
NA KARAMARKOV ZAHTJEV: /

Most i HDZ danas se sastaju nasamo

Image
NA KARAMARKOV ZAHTJEV: /

Most i HDZ danas se sastaju nasamo

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo