IT-JEVKA KOJA RADI OD KUĆE PISALA PREDSJEDNICI: 'Draga Kolinda, prestani nam pomagati. Možeš napokon početi raditi svoj posao'

Image
Foto: Davor Javorović / PIXSELL

'Većina nas je sretna jer nam egzistencija ne ovisi o babama i stričevima te njuškama kakve ti inače ugošćuješ kao VIP goste na inauguraciji a u slučaju da završe u zatvoru,

17.12.2019.
15:33
Davor Javorović / PIXSELL
VOYO logo

Ne jenjavaju reakcije na izjavu, skoro pa predizborno obećanje aktualne predsjednice i predsjedničke kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović izrečenu na skupu u Osijeku.

Podsjetimo, Grabar Kitarović kazala je sljedeće: "Već imam dogovore s nekim državama, da nam Hrvati odu na obuku negdje drugdje i da se vrate u Hrvatsku, da rade preko interneta u nekoj drugoj državi, a u Hrvatskoj zarađuju osam tisuća eura. Zamislite što to znači za naše mlade."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KOLINDIN GOVOR O KOJEM SE VEĆ SAD PRIČA: /

'Hrvati će preko interneta zarađivati 8000 eura. Već imam dogovore s nekim državama'

Image
KOLINDIN GOVOR O KOJEM SE VEĆ SAD PRIČA: /

'Hrvati će preko interneta zarađivati 8000 eura. Već imam dogovore s nekim državama'

'Ne štiti nas država, ne dižemo šatore...'

Na njezinu izjavu reagirala je njezina "zemljakinja" s Grobnika, Majda Manjgotić Paravić koja radi u IT sektoru i to kod kuće. Ona se predsjendici obratila objavom na Facebooku napisavši sljedeće:

"Draga Kolinda, kao osoba koja radi u IT industriji od kuće, kao zaposlena mama i ponosna Grobnišćica molim te da nam prestaneš pomagati. Posao si nalazimo i sami, u razvoj svojih kompetencija isto tako ulažemo sami, s konkurencijom se isto tako borimo i snalazimo sami. Ne štiti nas država, ne dižemo šatore, radimo i zarađujemo kad većina Hrvata spava jer je posao u drugoj vremenskoj zoni i ne žalimo. Dapače, većina nas je sretna jer nam egzistencija ne ovisi o babama i stričevima te njuškama kakve ti inače ugošćuješ kao VIP goste na inauguraciji a u slučaju da završe u zatvoru, planiraš im nositi kolače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve što nam možeš eventualno dati je da napokon počneš raditi svoj posao promičući moralne i etičke vrijednosti u sklopu važne funkcije koju obnašaš i da popričaš, ne sa stranim tvrtkama i zemljama, nego sa svojim partijskim drugovima o tome da nam napokon skinete porezna opterećenja s plaće, olakšate rad s inozemstvom i da javni servisi budu servisi a ne šalteruše s FP1 spikom.

'Za dobro svih nas... prestani vrijeđati zdrav razum'

Sve ove godine pokušavam opravdati poteze, geste, govore i ostalo jer mediji znaju krivo interpretirati, ljudi su zlobni, ti si članica velike stranke s unutarnjim borbama i podmetanjima i 'naša' Grobnišćica. ALI. Pristojnost i razumijevanje imaju svoju granicu i nestaju u trenutku kada netko ovako paušalno, lakonski odmahne rukom kao da je pronaći posao na globalnom tržištu nešto što može hrvatska država urediti s drugim državama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Draga Kolinda, te socijalističke spike planske proizvodnje i tržišta su ti prolazile u vrijeme željezne koltrine, koltrine koju si jedva čekala da skinemo. Za dobro svih nas i naše djece, preklinjem te da se skupa sa svojim drugovima i biračima vratiš u 21.stoljeće i prestaneš svima nama koji već živimo u 21. stoljeću vrijeđati zdrav razum", napisala je Manjgotić Paravić u objavi na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo