SVE VEĆI PROBLEM U HRVATSKOJ /

Istražujemo ilegalne azile i uzgajivače pasa: zašto mučenje životinja prolazi nekažnjeno?

Nakon reportaže u Direktu o ilegalnim uzgajivačima pasa za borbu dobili smo gomilu vaših poruka i mailova u kojima upozoravate na slične primjere

2.5.2016.
22:26
VOYO logo

Svaki dan, od 0 do 24, već dvije godine čuje sa samo zaglušujući lavež pasa.

Lavež pasa izluđuje svih 200 stanovnika sela Glavničica kod Sesveta. I ne samo lavež. Psi se, kažu susjedi - drže u lošim uvjetima, a  - smrad je nesnosan, pogotovo ljeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema šanse da otvorite prozor, smraj, lupaju u limove neke", opisuje susjeda Brankica.

Nekada je pasa 30 - nekada 50 - pričaju susjedi - ali uvijek je nelagodno biti im blizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mato je u problemu jer je prije nego je to postala pseća kuća - kupio zemljište do nje. Ali ovdje sada ne želi graditi dom.

"Ne možeš doći ovdje s troje djece i živjeti pored 50 pasa. Evo vidite kako je tu. A pogotovo preko ljeta, od fecesa i urina to je neizdrživo. Susjedi ne mogu otvoriti prozore od tog smrada", kaže nam Mato Čačić.

Kuća je zapuštena i u njoj nitko ne živi, kaže Mato - za pse se ne brinu dobro - i zato je već prije dvije godine sve prijavio. Inspekcija je bila u Glavničici - ali...

"Rezultat toga svega je ništa - postoji zapisnik, na gospodarstvu je prijavljeno 27 pasa - prijavljeni su volonterima...", kaže predsjednik Mjesnog odbora Glavničica BožidarPuretić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Glavničici ne razumiju zašto im država ne želi pomoći - jer očito je, kažu - da ovo nije po propisima.

U kući koja je sa svih strana okružena psima nema nikoga, na telefone udruge za zaštitu životinja nitko se ne javlja - a u ministarstvu poljoprivrede kažu ne, ovo nije registrirano sklonište za životinje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na službenoj stranici udruge za zaštitu životinja Spirit - koja udomljuje životinje - navedeni su brojevi telefona koji ne rade.

I prošli tjedan Direkt je otkrio uznemirujuć slučaj držanja opasnih pasa u Zagorju - i tamo su susjedi zvali u pomoć bez rezultata. Nakon toga - javili su nam se brojni gledatelji sa sličnim problemom. Ilegalni azili i uzgoj pasa u Hrvatskoj - očito su postali - problem.

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo