ISTRAŽIVANJE MEĐU MLADIMA: / Većina odabrala drugačiji poslovni put od roditelja

Image
Foto: think stock photos
18.8.2015.
13:51
think stock photos
VOYO logo

Po tom istraživanju, objavljenom u utorak, 71 posto ispitanika odgovorilo je da roditelji nisu utjecali na njihov izbor zanimanja.

"Oba roditelja nisu imala priliku studirati već rade teške poslove zbog čega ja želim ispuniti ono što oni nisu imali priliku te dobiti bolji posao", jedan je od komentara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokazalo se također kako su ispitanici svjesni da se danas traže nova znanja i da je poslovna ponuda drugačija nego li u vrijeme kada su njihovi roditelji birali smjer obrazovanja.

Roditelji nekima utabali put

Petina ispitanika potvrdila je djelomičan utjecaj roditelja: "Dobro mi je došla njihova radna etika, no nisam upisala fakultet tehničkog usmjerenja, već društveni koji je prikladniji mojoj osobnosti", komentar je jednog ispitanika, dok se drugi nadovezuje da je "izgrađena osoba, no savjet roditelja je dobro došao".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Putem svojih roditelja krenulo je samo devet posto ispitanika. "Njihova ljubav prema turizmu i pružanju jedinstvenog doživljaja svakom gostu usmjerila me na isti put", navela je jedna ispitanica, dok je druga istaknula da "su joj roditelji utabali put tako da je nastavila graditi ono što su stvorili, i nije požalila".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo